22.10.2024-19:02 (Son Güncelleme:22.10.2024-19:03)

Trabzon'da İklim Buluşmaları Paneli Gerçekleşti

Trabzon'da, çevre ve enerji konularında önemli bir panel düzenlendi.

Trabzon İklim Buluşmaları Paneli Düzenlendi

Ortahisar Belediyesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası ve Ülke Politikaları Vakfı iş birliğiyle "Trabzon İklim Buluşmaları" adlı bir panel gerçekleştirildi.

Panelin Oturumları

Panel, üç oturumdan oluştu. Birinci oturumda sürdürülebilir su, tarım ve gıda politikaları, ikinci oturumda enerjinin etkin kullanımı ve yenilenebilir enerji dönüşüm politikaları, üçüncü oturumda ise dönüşüm gerçekleşmesi ve ulusal kalkınma için yapılabilecekler ele alındı.

Prof. Dr. Zafer Yücesan'ın Vurguları

Karadeniz Teknik Üniversitesi Orman Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Zafer Yücesan, orman ekosisteminin korunmasının önemini vurgulayarak, "Doğayı, milli parkları, tabiat parklarını ve tabiat anıtlarını korumalıyız." dedi. Yücesan, bu alanların biyolojik çeşitliliğin korunmasında kritik rol oynadığını belirtti.

Yücesan, düzenli yağışlar ve iklim krizi gibi sorunlara dikkat çekerek, "İklim krizinden geri dönmek mümkün değil, durdurabilmek için çaba göstermemiz gerekiyor. Bu noktada insanlara büyük görevler düşüyor." ifadelerini kullandı.

Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu'nun Değerlendirmeleri

KTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, Türkiye'nin Avrupa'da en çok güneş alan ikinci ülke olduğuna dikkat çekerek, "Yenilenebilir enerji kaynakları için uygun potansiyelimiz var." şeklinde konuştu. Kurdoğlu, endüstri devrimini örnek vererek karbon emisyonlarının insan etkisiyle arttığını belirtti.

Katılımcılar

Panelin katılımcıları arasında Vali Yardımcısı Ercan Öter, Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ahmet Yüksel Gülay ve Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Kaya da yer aldı.

Ortahisar Belediyesi, TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası ve Ülke Politikaları Vakfınca "Trabzon İklim Buluşmaları" paneli düzenlendi. KTÜ Orman Fakültesi öğretim üyesi Doç. Dr. Oğuz Kurdoğlu, sunum yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr