Trabzon Yağlı Pide Nasıl Yapılır? Trabzon Yağlı Pide Tarifi
Türkiye’nin dört bir yanında sevilerek yenen Trabzon yağlı pidesi, tam kıvamında yapıldığında yiyenleri kendine hayran bırakıyor. Diğer ismi Sürmene pidesi olan, Trabzon yağlı pidesi nasıl yapılır? Trabzon yağlı pide tarifi tüm detaylarıyla...
Türk mutfağının en lezzetli pidelerinden biri olan Trabzon pidesi, enfes tadıyla hafızalara kazınıyor. Trabzon peynirli pidesini günün istediğiniz öğününde yapabilirsiniz. Özellikle pide sevenler için harika bir pide olan Trabzon yağlı pidesi tarifi tüm detaylarıyla...
MALZEMELER
3 su bardağı un
1 su bardağı ılık su
1 yemek kaşığı instant maya
1 tatlı kaşığı tuz
1 yemek kaşığı zeytinyağı
ÜZERİNE
200 gram kolot peyniri
50 gram tel peyniri
2 yemek kaşığı tereyağı
2 adet yumurta
YAPILIŞI
Öncelikle mayayı ılık suyla karıştırıp içine zeytinyağı ilave edin ve birkaç dakika kadar erimesi için bekletin. Ayarladığınız unu uygun bir kaseye koyun ve ortasını biraz açarak mayalı suyu oraya koyun. Mayalı suyu ekledikten sonra hamuru güzelce yoğurun. Mayalanması için yarım saat kadar üstü örtülü şekilde dinlendirin. Dinlendirdiğiniz hamuru iki parçaya bölün ve elinizle genişletebildiğiniz kadar geliştirin.
Açtığınız hamurunu kenarlarını 1 parmak kalınlığında olacak biçimde içeri doğru kıvırın. 240 dereceye ayarlayarak ısıttığınız fırına hamurları verin ve 5 dakika pişirin. Hamurlar pişerken peyniri rendeleyin. 5 dakikanın sonunda hamurların üstlerine rendelediğiniz peyniri serpiştirin ve 5 dakika daha pişirin. Fırından aldıktan sonra üstlerine tereyağı ve yumurtayı ilave edip tekrar fırına koyup fırını kapatın. Yumurta pidenin sıcağıyla pişecek ve servise hazır olacak. Afiyet olsun...