29.06.2022-16:32 (Son Güncelleme:29.06.2022-16:32)

Trabzon Hurması nedir, nasıl tüketilir? Trabzon hurması reçeli, pekmezi ve komposto tarifi

Cennet hurması diğer adıyla Trabzon hurması olarak bilinen kış aylarının sevilen meyvesinin lezzeti herkes tarafından bilinirken tüketilmesi de faydalı olmaktadır. Trabzon hurması kullanarak yapılan reçel, komposto, pekmez tarifleri merak edilmektedir. İşte, Trabzon hurması ile yapılan tarifler haberimizde

Farkı tarif ve lezzet severler için mükemmel karışımlar siz değerli okurlarımız ile paylaştık. Trabzon hurması sonbahar ve kış aylarında piyasada yer alırken reçeli, kompostosu ve pekmezi yapılmaktadır. Sevilen meyvelerden Trabzon hurması kullanılarak yapılan pratik lezzetler haberimizde yer almaktadır

Trabzon hurması reçeli tarifi

-1 su bardağı sıcak su

-2 su bardağı toz şeker

-3 tane tam olgunlaşmamış hafif sert Trabzon hurması

Yıkanan hurmaların kabukları soyulur ve ince dilimler haline getirilir. Tencerenin içerisine hurmalar alınır üzerine şeker, su koyularak 1 gece dinlendirilir. Ertesi gün ise tencerenin içerisine sıcak su koyularak kaynamaya bırakılır. Reçel kıvamına geldikten sonra ocaktan alınır ve soğuğunca kavanozlara dökülür.


Trabzon hurması komposto

-12-13 tane kurutulmuş cennet hurması

-1 su bardağı toz şeker

-5-6 su bardağı su

-1 bardak kadar kabukları soyulmuş badem

Yukarıda belirtilen malzemeleri hazırladıktan sonra hurmalar yıkanarak çekirdekleri çıkartılır ve 8 parçaya bölünür. Derin tencerenin içine şeker ve su koyularak kaynatılır. Su kaynadıktan sonra içerisine hurmalar koyulur 5 dakika da bu şekilde kaynamaya bırakılır. Ocağı kapatarak ılık hale gelince buzdolabına kaldırılır.

Trabzon hurması pekmez tarifi

Trabzon hurması yapılırken tercih edilen meyvelerin olgun olması önerilmektedir. Olgun hurmalar ezme tenekesine koyulup belirli süre bekletilir. Bekletilen hurmaların rengi bordoya döndüğünde elle ezilmeye başlar ve üzeri örtülecek şekilde kaynamış su ile doldurulur. 1 saat aynı şekilde bekletildikten sonra şerbet süzülerek tavaya konur ve yüksek ateşin üzerine alınır. 3 saat boyunca yüksek ateşte kaynatıldıktan sonra pekmez kıvamına gelir. Kıvama gelen pekmezin altı kapatılarak soğumaya bırakılır.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr