13.10.2024-18:13 (Son Güncelleme:13.10.2024-18:13)

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de Zaferle Sektörde İki Yarışı da Kazandı

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki Superbike yarışında zafer kazanarak dünya şampiyonluğu için büyük bir adım attı.

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'deki Yarışta Şampiyonluk İçin Kolları Sıvadı

Milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın Portekiz etabında gerçekleştirdiği başarılı performansla göz doldurdu. Estoril Pisti'nde düzenlenen yarışta, Toprak, en yakın rakibiyle puan farkını 46'ya çıkararak, şampiyonluk için önemli bir avantaj elde etti.

İkinci Yarışta İki Podyum Birden

Toprak Razgatlıoğlu, Portekiz'de gerçekleştirilen 2024 Dünya Superbike Şampiyonasının 11. ayağında, ikinci yarışına BMW fabrika takımıyla ikinci sıradan başladı. Yarışın başlangıcında rakipleriyle kıyasıya mücadele eden Toprak, 21 turluk ikinci ana yarışın dördüncü turunda Aruba Ducati takımından İtalyan Nicolo Bulega'yı geçerek ikinci sıraya yükseldi. Daha sonra, İspanyol pilot Alvaro Bautista ile yaptığı geçiş mücadelesini de kazanarak, yarışın 6. turunda liderliği ele geçirdi.

Liderliğini Sürdürerek Zafere Ulaştı

Yarışın kalan turlarında etkileyici bir performans sergileyen Toprak, son turda damalı bayrağa 'tek teker' üzerinde girerek Estoril'deki ikinci ana yarışı da ilk sırada tamamladı. Böylece, Toprak, iki ana yarışta da zafere ulaşarak bu sezonki 17. galibiyetini elde etmiş oldu. Yarış sonrası Türk bayrağı ile zafer turu atan Razgatlıoğlu, duygu dolu anlar yaşadı.

Şampiyonluk İçin Son Etapta İyi Bir Başlangıç

Toprak Razgatlıoğlu, 18-20 Ekim tarihlerinde İspanya'nın Jerez kentinde yapılacak 12. ve son etap için heyecanla bekliyor. 19 Ekim Cumartesi günü yapılacak ilk yarışta, dünya şampiyonluğunu ilan etme olasılığını artıran Razgatlıoğlu, yarış sonrası yaptığı açıklamada:

"Çok mutluyum, Superpole yarışında neredeyse damalı bayrakta kaybettim. Bu hafta sonu iyi bir iş çıkardık. Şampiyonluk için iyi puanlara ihtiyacım vardı, bunu başardık. Takıma teşekkürler, herkes çok iyi iş çıkardı. Jerez'de inşallah bitiririz."

Genel Klasmanda Durum

Estoril'deki son yarışta, Aruba Ducati takımından Nicolo Bulega ikinci, Alvaro Bautista ise üçüncü sırayı aldı. Genel klasmanda 473 puanla ilk sırada bulunan Toprak, en yakın rakibinin 46 puan önünde yer alıyor. Nicolo Bulega 427, Alvaro Bautista ise 356 puanla takip ediyor.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın 12. ve son etap yarışları, 18-20 Ekim tarihlerinde Jerez'de gerçekleştirilecek.

Portekiz'in Cascais şehrindeki Estoril pistinde düzenlenen 2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın (WSBK) 11. ayağının üçüncü yarışı yapıldı. 4,182 kilometrelik pistte düzenlenen yarışta, Rokit BMW Motorrad takımının pilotu Toprak Razgatlıoğlu birinci oldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr