21.10.2024-20:48 (Son Güncelleme:21.10.2024-20:48)

Toprak Razgatlıoğlu 2024 Dünya Superbike Şampiyonu

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike şampiyonluğunu kazanarak yurda döndü, mutluluğunu paylaştı.

Toprak Razgatlıoğlu, 2024 Dünya Superbike Şampiyonu

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın zaferiyle Türkiye'ye dönen milli motosikletçi Toprak Razgatlıoğlu, İstanbul Havalimanı VIP Terminali'nde coşkuyla karşılandı.

"Şampiyonlukla Sezonu Tamamlamak Çok Mutlu Edici"

Malaga'da gerçekleştirilen sezon sonu yarışı sonrası şampiyonluğu elde eden Toprak, büyük bir gurur duyduğunu dile getirdi. Razgatlıoğlu, "Ülkeme bir dünya şampiyonluğu kazandırdım. Sezonu şampiyonlukla tamamlamak çok mutluluk verici. İstiklal Marşı'nı birçok ülkede insanlara dinlettik," şeklinde konuştu.

Sezonun kolay geçmediğini belirten Toprak, "Başlarda BMW ile anlaşmam çok konuşulmuyordu. Ancak sezon içinde 13 yarış üst üste birincilikle yeni bir rekor kırdık. Yaşadığım kaza sonrası büyük bir dönüş yaptık ve şampiyonluğu tekrar kazandık. Bu konuda herkesin katkısı çok büyük. Federasyona, Gençlik ve Spor Bakanlığına ve Red Bull’a teşekkür ediyorum. Seneye de dünya şampiyonluğunu kazanmayı hedefliyorum," ifadelerini kullandı.

Kenan Sofuoğlu: "Toprak'ın Başarısını Duyurmalıyız"

Türkiye Motosiklet Federasyonu Milli Takımlar Kaptanı Kenan Sofuoğlu, Toprak'ın başarısını özellikle Türkiye'de duyurma çabalarının önemine değindi. Sofuoğlu, "Toprak'ı dünyanın tanıdığını vurgulamak istiyoruz. Türkiye'nin Toprak'ı duymaması bizim için üzücüydü. Rahmetli başkanımız Bekir Yunus Uçar'ı anmak istiyorum; ona bu süreçte çok şey borçluyuz. Şimdi elimizde Dünya'nın en değerli motosiklet yarışçısı var," diye belirtti.

2024 Dünya Superbike Şampiyonası'nın son yarışının ardından şampiyonluğa ulaşan Toprak Razgatlıoğlu, Malaga kentinden uçakla İstanbul Havalimanı VIP Terminali'ne geldi. Razgatlıoğlu, terminalde tezahüratlarla karşılandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr