MALZEMELER
1 su bardağı ince bulgur
2 çorba kaşığı un
200 gram kuşbaşı kuzu eti
5 su bardağı su
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım çay bardağı pirinç
1 çay kaşığı tuz
Terbiye için: 3 çorba kaşığı yoğurt
Üzeri için: 1 çorba kaşığı tereyağı
1'er çay kaşığı pulbiber, nane
HAZIRLANIŞI
Bulguru geniş kapaklı bir kabın içine koyun üzerini geçecek kadar ılık su ekleyin ve 1 tatlı kaşığından az tuz ekleyin. Bulgur suyunu çekene kadar ağzı kapalı bekletin. Suyunu çektikten sonra un kayup iyice yoğurun ve misketten az daha küçük köfteler elde edin. Eti bir tencereye koyun üzerine su koyup ve yumuşayana kadar haşlayın. Üzerine nohut ve pirinci koyun. Pirinç yumuşayınca bulguru ekleyin ve 4-5 dakika kadar (suyu azalmışsa sıcak su koyun) kaynatın.
Terbiye için çorbanın suyundan bir kepçe alarak yoğurdu açın. Ardından bir yandan da karıştırarak tencereye yavaşça ekleyin. 1-2 taşım kaynadığını görükten sonra ocaktan alın. Üzeri için tereyağını bir tavada kızdırıp pulbiber ve nane ekleyin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.