23.08.2024-10:28 (Son Güncelleme:23.08.2024-10:28)

TOKİ’den yeni arsa fırsatı: 32 il için avantajlı şartlarla 173 arsa verilecek

TOKİ, 32 ilde 173 arsayı açık artırma ile satışa çıkaracağını duyurdu. 29 Ağustos’ta yapılacak açık artırmada çok sayıda konut, ticaret, sanayi, plansız arsalar, sosyal kültürel tesis alanları ile akaryakıt istasyon alanları niteliğindeki arsalara yüzde 25 peşinat, 48 ay vade şartlarıyla sahip olma fırsatı yakalanabilecek.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na bağlı Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ), Ankara, İstanbul ve İzmir başta olmak üzere toplam 32 ilde yer alan 173 arsayı satışa sundu. Ayrıca, İstanbul'da bir rekreasyon alanı da kiraya verilecek.

Satış yapılacak iller hangileri?

Mynet’te yer alan habere göre; TOKİ, 6 milyar 652 milyon 259 bin 73 TL muhammen bedelle, toplam 6 milyon 887 bin 928 metrekare büyüklüğündeki arsaları açık artırmayla satışa çıkarıyor. Satış yapılacak iller arasında Adana, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Bayburt, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Eskişehir, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hatay, Isparta, İstanbul, İzmir, Karabük, Kayseri, Kırşehir, Kocaeli, Malatya, Mersin, Muğla, Muş, Niğde, Siirt, Sivas, Şanlıurfa, Tekirdağ, Uşak ve Van bulunuyor.


Açık artırma 29 Ağustos’ta

Açık artırma yöntemiyle gerçekleştirilecek olan satış, 29 Ağustos’ta saat 10:30'da başlayacak. Oturumlar Ankara Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ile TOKİ İstanbul Hizmet Binasında düzenlenecek ve aynı zamanda internet üzerinden de teklif verilebilecek.

Ödeme şartları belli oldu

Arsalar, yüzde 25 peşinat ve 48 ay vade imkanıyla alıcılara sunulacak. Satışa sunulan arsalar arasında Ankara Etimesgut'ta rekreasyon ve konut alanları, Bayburt'ta tarım ve hayvancılık tesis alanları, Diyarbakır'da konut ve ticaret alanları, İstanbul'da konut ve rekreasyon alanları, İzmir'de ise sanayi depolama alanları ve konut alanları yer alıyor.

muratcankilic@haber365.com.tr