07.10.2024-17:27 (Son Güncelleme:07.10.2024-17:27)

Tokat'ta Fındık Üretimi Rekor Kırdı

Erbaa'da 4 bin ton fındık hasadı gerçekleştirildi, 500 milyon lira gelir elde edildi.

Tokat'ın Erbaa İlçesinde Fındık Üretiminde Başarı

Tokat'ın Erbaa ilçesinde bu yıl fındık üretiminde yüksek verim elde edildi. 2015 yılında Bakanlar Kurulu Kararı ile fındık üretim illeri kapsamına alınan Tokat, 4 bin ton fındık rekoltesine ulaştı.

Başkan Karagöl'den Açıklamalar

Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, konuyla ilgili yaptığı açıklamada, fındık üretimine ciddi destek verdiklerini vurguladı. Karagöl, "Erbaa'da yaklaşık 4 bin tona yakın fındık üretiminden bahsediyoruz. Bu bölge, lokomotif ürünü olan yaprak dışında da çeşitli sebze ve meyve türlerinin yetiştiği bir yerdir. Fındık ile birlikte yılda 500 milyon lira civarında gelir elde ediyoruz ve Tokat'ı fındık üreten iller arasında göstermeyi başardık," dedi.

Verim Artışı ve Destekleyen Çiftçiler

Erbaa'da yaklaşık 600 çiftçi, toplam 30 bin dönümlük alanda farklı fındık türleri yetiştiriyor. Bu yıl, mevsim koşullarının uygun olması nedeniyle verimin oldukça iyi olduğu ifade edildi.

alt="Tokat'ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan fındıktan bu yıl yüksek verim alındığı bildirildi. Erbaa...">

Tokat'ın Erbaa ilçesinde üretimi yapılan fındıktan bu yıl yüksek verim alındığı bildirildi. Erbaa Belediye Başkanı Ertuğrul Karagöl, gazetecilere açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr