08.08.2024-14:41 (Son Güncelleme:08.08.2024-14:41)

Togg'un Yeni Fastback Modeli T10F, Türkiye ve Dünyada Testlerden Geçiyor

Togg, C araç segmentinde yer alan ilk akıllı mobilite cihazı T10X'in ardından, aynı sınıfta geliştirilen ikinci cihazı T10F'i kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalarına hız kesmeden devam ediyor. Şirket, T10F'in en kritik aşamalarından biri olan mühendislik test süreçlerine başladığını duyurdu.

TOGG'dan yapılan açıklamaya göre, T10F'in güvenlik, dayanım ve aerodinamik testleri Türkiye ve yurt dışındaki akredite test merkezlerinde gerçekleştiriliyor. Bu testler, yıl içinde gerçekleştirilecek mevsimsel testlerle devam edecek.

Togg Üst Yöneticisi (CEO) Gürcan Karakaş, T10X'in ardından T10F'i de kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalarını sürdürdüklerini belirtti. 2019'da ön gösterimi yapılan ve CES 2024'te tanıtılan T10F'in, tasarım dinamiklerini yansıtan bir fastback olarak geliştirildiğini ifade eden Karakaş, "2025'in ilk çeyreğinde T10F'in lansmanını yapmayı ve ön siparişlerini almayı hedefliyoruz. Nisandan itibaren yeni akıllı cihazımızı Türkiye'den başlayarak kullanıcılarımızla buluşturacağız." dedi.

"Almanya Pazarına Girmek İçin Hazırlıklarımız Sürüyor"

Gürcan Karakaş, T10X'i Almanya pazarında da kullanıcılarla buluşturmak için çalışmalara devam ettiklerini belirterek, şu ifadeleri kullandı:

"'Bir otomobilden fazlası' mottosuyla çıktığımız bu yolda, hedeflerimize emin adımlarla ilerliyoruz. Gemlik'teki Teknoloji Kampüsümüzün inşası, T10X'in üretimi ve Türkiye genelinde 19 bin 583 kullanıcımızla buluşması planlarımız doğrultusunda gerçekleşti. Şimdi ise Almanya pazarına girerek, küresel rekabette yerimizi almak için çalışıyoruz."

Togg'un hedefi, C-SUV ve elektrikli araçlar segmentinde pazar liderliğini sürdürürken, küresel pazarda da güçlü bir oyuncu olarak yer almak.


Karakaş, >dünyadaki ve sektördeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini belirterek, şöyle devam etti:

"Stratejimizi gerekli durumlarda adapte ediyor, özellikle teknoloji ve rekabet pozisyonlarımızı güçlendiriyoruz. Akıllı mobilite cihazlarımız, dijital deneyim platformumuz Trumore, temiz enerji çözümlerimiz Trugo ve Siro, yüksek teknoloji şirketimiz Trutek ile bir değer ağı örüyoruz. Kurulduğumuz günden bu yana akıllı cihazlarımızın yanı sıra dijital ürünlerimizle birlikte mobiliteyi yeniden tanımlıyoruz. >Uzun vadeli planlarımızda, kilit teknolojilerde milli ve özgün teknolojileri, yarından sonranın teknolojilerini geliştirmek konusunda öncü rolümüzü güçlendirmeyi hedefliyoruz. 2032 yılına kadar 5 farklı model ve toplam 1 milyon adet araç üretmeyi planlıyoruz."

>'Akıllı Yaşam Çözümleri'>Verilen bilgilere göre, Togg T10F, T10X gibi kullanıcısını merkeze koyan, akıllı yaşam çözümleriyle sürekli internetin içinde olan ve uzaktan güncellemelerle sürekli gelişen ve yeni kalan bir cihaz. T10F, RWD Standart Menzil (arkadan itiş), RWD Uzun Menzil (arkadan itiş) ve çift motorlu olmak üzere 3 farklı teknik versiyon ve iki farklı donanım özelliğiyle pazara çıkacak. 160 kW / 218 Beygir güç ve 350 Nm tork üreten T10F RWD (arkadan itiş), iki farklı batarya seçeneğiyle 350+ ve 600 kilometreye varan menzillere sahip olacak. T10F'in 700 Nm tork üreten çift motorlu AWD (dört çeker) versiyonu ise 530 kilometreye varan bir menzil sunmayı hedefliyor. Standart menzilli model 52,4 kWh batarya kapasitesine sahipken, uzun menzilli modelde bu kapasite 88,5 kWh'e çıkacak.

T10X gibi C platformunda tasarlanan T10F, Togg DNA'sında bulunan stilistik özelliklerin korunduğu bir görünüme sahip. Cihazın stil konseptinde, dinamik ve >sportif bir çizgiyi modernlikle birleştiren hacimli arka tasarım dikkat çekiyor.​​​​​​​

cerenpeksen@haber365.com