09.12.2022-10:47 (Son Güncelleme:09.12.2022-17:34)

TOGG’dan büyük devrim: İlk kez tanıtıldı

Yerli otomobil TOGG’da devrim yapılacak bir uygulama hayata geçiriliyor. İlk kez tanıtılan uygulama için TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, "TOGG ilk kez buzdağının altında yer alan ekosistemi tanıttı" ifadelerini kullandı.

Türkiye’nin ilk yerli otomobili TOGG’un otomobil deneyimi ve fabrika görüntüleri ortaya çıktı. TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş ise yerli otomobil TOGG’da devrim yapılacak bir uygulamanın hayata geçirileceğini söyleyerek, "TOGG ilk kez buzdağının altında yer alan ekosistemi tanıttı" dedi.

TOGG yeni ekosistem hazırlığında

Sabah’ta yer alan habere göre; TOGG senaryoları startuplarla birlikte hazırlayarak ekosistem yaratmaya çalışıyor. Eğer akıllı, elektrikli otonom hareket eden cihazı buzdağının üstü olarak kabul edecek olursak, TOGG ilk kez buzdağının altında yer alan ekosistemi tanıttı.

Trumore adı verilem uygulama ekosisteminde kullanıcıların aracını kiraladığı, tasarruflu sürüş rotasını seçtiği, toplu ulaşım ve uçak yolcuğunda indirimlerden faydalandığı tek uygulama altyapısı ortaya çıkıyor.


Kullanıcının tüm deneyimi şekillendirilecek

Dijital ortamda üretim yapan sanatçılarla yola çıkmalarının tesadüf olmadığını açıklayan TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, mobilite deneyimini A noktasından B noktasına hareket ederken kullanıcının yaşayacağı tüm deneyimi şekillendirmeye çalıştıklarını söyledi.

Telefonda da gerçekleşti

TOGG bir süredir yaptığı işbirliği tarafında yaptığı açıklamalarla yeni nesil teknolojilerde, alışverişten blok zincirine, dijital sanattan NFT'lere pek çok konuda benzersiz bir deneyim şansı yakalıyor. Son 1 yıldır Startuplarla işbirliği yaptıklarını aktaran Gürcan Karakaş, yaşanan süreci akıllı telefon üzerindeki değişimi örnek göstererek anlattı:

"Yıllar önce cep telefonu akıllı telefona dönüşürken ne olduysa otomobil dünyasında da benzer dönüşüm oluyor. Otomobiller akıllı cihaza dönüşürken kârlılık, kullanıcı deneyimi gibi her şey değişiyor. Biz de bu değişime ayak uyduracağını düşündüğümüz senaryolarla karşılık veriyoruz."


Startuplarla büyüyor

Gürcan Karakaş platformu şöyle anlattı: "TOGG, mobil uygulaması Trumore ile fintek, insurtek, blokzinciri, IoT, yapay zekâ gibi yeni nesil teknolojilerle kişiselleştirilmiş, kullanıcı odaklı, akıllı ve empatik deneyim sunuyor.

Trumore, kullanıcılar için kazandıran, gezdiren, eğlendiren ve sürekli gelişen bir platform. Trumore iş modeli ve teknolojisinde kullanıcı deneyimi merkezde yer alıyor.

TOGG, veriyi işleyip yapay zekâ ile geliştirebilen platformunu 'kullanıcı empati platformu' olarak tanımlıyor." Daha çok startuplarla işbirliği yaptıklarının aktaran Karakaş işbirliği yaptıkları girişimleri daha sonra açıklayacaklarını belirtti.


İş ortaklarında artış var

Earn.more servisleri kapsamındaki e-cüzdan ile araç içi ödeme, mobil ödeme, dijital varlık cüzdanı oluşturmak mümkün. Dijital varlık yönetimi altında da çeşitli ödül programları (Puan, NFT'ler gibi), dijital sanat koleksiyonları ve iş modeline bağlı NFT'ler kullanıcıların hizmetine sunuluyor.

Earn.more'da kullanıcılar için dijital magnet kazanımı uygulaması bulunuyor. Kullanıcının oluşturduğu rotaya göre ve o zamanki yolculuk şartlarına göre kişiye ve yolculuğa özel oluşturulan bir dijital magnet bu.Go.more uygulamasının verileri ile dijital sanatçıların çalışmaları birleştirilerek ortaya çıkarılan dijital sanat eserleri, kullanıcının varacağı noktaya özel olduğu için klasik buzdolabı magnetini andıran ama tamamen yolculuk deneyimine özel bir ürün olarak ortaya çıkıyor.


Ekranlara yansıtılıyor

Karma mobilite servisleri, şarj ağı, restoran, rezervasyon işlemleri gibi hizmetler kullanıcıların mobilite deneyimini kesintisiz hale getiriyor. Kullanıcıyı eğlendiren, gündelik hayatı oyunlaştırma yoluyla daha keyifli hale getiren akıllı yaşam hizmetleri Play.more'da yer alıyor.

Akıllı yaşam çözümleri, sigorta servisleri, araç içi ve mobil oyun uygulamaları, akıllı sağlık uygulamaları Play.more servislerini oluşturuyor. USE CASE Mobility kavramını evrensel bir dil olan sanatla da anlatan TOGG, 'Dijital Art Mode' konseptinde duality dünyasındaki 'İnsan-Teknoloji', 'Doğu- Batı', 'Akıl-Kalp', 'BirlikÇokluk' ve 'Bugün-Yarın' kavramlarını deneyimletiyor.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr