29.10.2022-15:55 (Son Güncelleme:29.10.2022-15:55)

Togg Gemlik Kampüsü’nün açılışına saatler kaldı: İlk yerli otomobil Devrim görücüye çıktı

Yerli otomobil Togg’un seri üretiminin yapılacağı Gemlik Kampüsü’nün açılışı için saatler sayılıyor. C segment Togg Suv ve Togg sedan araçlarıyla birlikte 1961 yılında üretilerek Türkiye'nin yerli otomobil macerasını başlatan 'Devrim' otomobili kampüste sergilenmeye başlandı.

Türkiye'nin Otomobil Girişim Grubu’nun (Togg) seri üretiminin yapılacağı Bursa’nın Gemlik ilçesindeki fabrika birkaç saat içinde açılacak. Aralık 2019'da yayımlanan Cumhurbaşkanı Kararı ile Togg'un Bursa'nın Gemlik ilçesinde kurulacak olan fabrikada üretileceğinin açıklanmasının ardından başlatılan geri sayımın sonuna gelinirken Türkiye’nin ilk yerli otomobili ‘Devrim’ de Togg Gemlik Kampüsü’nde sergilenmeye başlandı.

1 milyon araç üretilecek

DHA’nın haberine göre; TOBB koordinasyonunda, Anadolu Grubu, BMC, Kıraça Holding, Türksel Grubu ve Zorlu Holding grubu ortaklığı ile oluşturulan Togg’un Gemlik Kampüsü’ne ulaşımını kolaylaştırmak için köprülü kavşak yapılırken, Togg ismi de trafik levhalarındaki yerini aldı. Üretim için gerekli robotların da tesise yerleştirilmesinin ardından yerli otomobilin yollara çıkması için geri sayım başladı. Yılda 175 bin üretim kapasitesine sahip olan tesiste, 10 yılda 5 farklı modelden toplam 1 milyon araç üretimi hedefleniyor.


Açılışa saatler kaldı

Togg'a Bursa Büyükşehir Belediyesi’nce 28 Ekim 2022 tarih ve 3879 sayı ile ‘İş Yeri Açma ve Çalışma Ruhsatı’ düzenlendi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katılımıyla Gemlik Kampüsü’nün açılışına sayılı saatler kaldı. Togg Gemlik Kampüsü'nün açılışına gelen davetliler, alana alınmaya başlandı. Fuaye alanında Togg'un C-SUV ve sedan modeli ile 1961 yılında yapılan ‘Devrim’ otomobili de sergilenmeye başlandı. Araçlar davetliler tarafından yoğun ilgi görürken, kimileri ise hatıra fotoğrafı çektirdi. Togg'un üretim aşamasının videoları da alandaki ekranlara yansıtıldı.

Açılıştan sonra seri üretim sürecine geçmesi öngörülen Türkiye'nin akıllı otomobili Togg, ‘Anadolu’, 'Gemlik’, ‘Oltu’, ‘Kula’, ‘Kapadokya’ ve ‘Pamukkale’ isimlerini taşıyan renklerle satışa sunulacak.

Togg fiyatı ne kadar olacak?

Togg CEO’su Gürcan Karakaş, aracın fiyatı hakkında, ‘’Daha önce Sanayi ve Teknoloji Bakanımız TOGG’un fiyatının C Segment SUV bir araçla sınıfında rekabet edecek bir fiyattan satışa çıkacağını belirtmişti. C Segment İçten yanmalı ve daha düşük teknolojiye sahip araçlar şu an 800 bin TL ila 1 milyon lira civarı iken bu rakam elektrikli otomobillerde 1.5 milyon TL'den 3 milyon TL’ye kadar çıkıyor . TOGG için tahmin edilen 800 bin TL ila 1 milyon TL arası rakam ilan edildiği takdirde gayet cazip satış rakamı olacaktır.’’ demişti.

muratcankilic@haber365.com.tr