15.10.2024-14:51 (Son Güncelleme:15.10.2024-14:51)

TOGG CEO'su Gürcan Karakaş, Dünya Yol Kongresi'nde Mobilite Vizyonunu Paylaştı

Gürcan Karakaş, Dünya Yol Kongresi'nde Türkiye'nin elektrifikasyon ve mobilite alanındaki hedeflerini vurguladı.

Gürcan Karakaş, Mobilitenin Geleceğini Tartıştı

Türkiye'nin elektrikli araç girişimi TOGG'un CEO'su Gürcan Karakaş, İstanbul'da düzenlenen Dünya Yol Kongresi'nde önemli açıklamalarda bulundu. Karakaş, Avrupa'nın ilerleme hızları konusunda soru işaretlerinin bulunduğunu ancak Türkiye'nin yenilenebilir enerji alanındaki potansiyeli sayesinde, mobilite alanında güçlü bir yere sahip olabileceklerini belirtti.

Kongre Hakkında

Cenevre merkezli Uluslararası Karayolu Federasyonu (IRF) tarafından düzenlenen bu kongre, "Hareketliliği Güçlendirmek için Bağlanıyoruz: Herkes için Sürdürülebilir Bir Geleceğin Sağlayıcısı Olarak Yollar" temasıyla gerçekleştirildi.

Paneldeki Görüşler

Karakaş, panelde insan hayatındaki mobilitenin önemine vurgu yaparak, bunun büyük kısmının yollarda gerçekleştiğini ifade etti. Elektrifikasyon ve menzil kaygıları gibi zorluklara dikkat çeken Karakaş, Türkiye'de 700'den fazla ultra hızlı şarj istasyonu kurduklarını ve bu altyapının her geçen gün geliştiğini açıkladı.

Dijitalleşmenin Rolü

Karakaş, otomobillerin giderek daha akıllı hale geldiğini ve dijitalleşmenin bu dönüşümdeki önemli rolünü vurguladı. "Dijitalleşme, yaşam alanlarımızı sürekli aktif hale getiriyor" diyen Karakaş, akıllı araçların bu süreçteki önemi üzerinde durdu.

Gelecek Planları ve İşbirliği

Kamu ve özel sektör işbirliğinin önemine de değinen Karakaş, Avrupa'ya açılma planları hakkında şu ifadeleri kullandı: "Otomotiv endüstrisinin kalbine, yani Avrupa'ya gidiyoruz ve bunu gelecek yıl planlıyoruz. Türkiye'nin Avrupa'daki yenilenebilir enerji karmasında önemli bir yer alacağına inanıyoruz."

TOGG Üst Yöneticisi (CEO) Mehmet Gürcan Karakaş (ortada), İstanbul Kongre Merkezi'nde Cenevre merkezli Uluslararası Karayolu Federasyonunun (IRF) 4 yılda bir gerçekleştirdiği Dünya Yol Kongresi'nde düzenlenen panelde konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr