23.10.2024-15:45 (Son Güncelleme:23.10.2024-15:45)

Titra Teknoloji, Yeni Ürünlerini SAHA EXPO'da Tanıttı

Titra Teknoloji, SAHA EXPO'da yerli ürünlerini tanıttı. İnsansız hava araçlarıyla savunma sanayisine inovatif çözümler sunuluyor.

Titra Teknoloji İnovasyonlarını Tanıttı

Pasifik Teknoloji'nin savunma sanayisinde faaliyet gösteren Titra Teknoloji, son ürün ve sistemlerini SAHA EXPOda tanıttı.

SAHA EXPO Hakkında

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi olan SAHA İstanbul tarafından, Cumhurbaşkanlığı himayesinde, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığı'nın destekleriyle düzenlenen bu uluslararası fuar, İstanbul Fuar Merkezi'nde gerçekleşiyor.

Titra Teknoloji Ürünlerine Genel Bakış

Titra Teknoloji Kurucu Ortağı ve Genel Müdürü Mohammed Selman Dönmez, fuarda tanıtılan ürünler hakkında önemli bilgiler sundu. Türkiye'nin ilk insansız helikopteri olan Alpin'in kara kuvvetlerine teslim edildiğini hatırlatan Dönmez, almakta oldukları yeni siparişler için de iyileştirmeler yaptıklarını belirtti.

Yeni Ürünler ve Özellikleri

Fuar kapsamında tanıtılan DELİ 2, DELİ Mini, Merküt ve Dumrul hakkında görüşlerini paylaşan Dönmez, bu ürünlerin Türk mühendisliğinin yeteneklerini sergilediğini vurguladı.

  • DELİ 2: Hedef tespiti ve imha kapasitesi ile kullanıcıya fayda sağlarken, farklı harp başlıkları ile entegre olabiliyor.
  • DUMRUL: Elektrik motorlu ve sessiz bir helikopter olarak, 17-18 kg kalkış ağırlığı ile 30 dakika havada kalabiliyor.
  • DELİ Mini: GNSS'siz ortamlarda operasyon yeteneğiyle ve 30 dakikalık uçuş süresi ile dikkat çekiyor.
  • MERKÜT: Düşük ışıkta görüntüleme imkanı sunarken, elektronik harp ortamında etkin görevler gerçekleştirebiliyor.

Amaç ve Hedefler

Dönmez, Türkiye'nin savunma ihtiyaçlarına karşılık vermek üzere tasarladıkları yenilikçi çözümlerle savunma sanayisinin büyümesine katkı sağlamayı hedeflediklerini ifade etti. Yenilikçi anlayışları ile Türkiye'nin savunma sanayisine yeni bir soluk kazandırmayı amaçladıkları belirtildi.

Türkiye'nin ve Avrupa'nın en büyük sanayi kümelenmesi SAHA İstanbul tarafından Cumhurbaşkanlığı himayesinde organize edilen, 6 bakanlık ve Cumhurbaşkanlığı Savunma Sanayii Başkanlığının desteklediği, Anadolu Ajansının global iletişim ortağı olduğu SAHA EXPO Uluslararası Savunma, Havacılık ve Uzay Sanayii Fuarı devam ediyor. Fuar kapsamında Titra Teknoloji tarafından üretilen Türkiye'nin ilk insansız helikopteri Alpin ile DELİ 2, DELİ Mini, Merküt ve Dumrul isimli insansız hava araçları da tanıtıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr