26.10.2024-19:51 (Son Güncelleme:26.10.2024-19:51)

Timaş Yayınları'ndan İyilik Yılı Paneli Düzenlendi

Ece Erdoğuş Levi'nin de konuştuğu panelde, 'İyilik Yılı' projesi kapsamında önemli mesajlar verildi.

Timaş Yayınları'ndan "İyilik Yılı" Paneli

Timaş Yayınları tarafından düzenlenen "İyilik Yılı" projesi kapsamında bir panel gerçekleştirildi. Üsküdar'da düzenlenen panelde, yazar Ece Erdoğuş Levi, psikolog İrem Oturaklıoğlu Kaya, eğitimci Metin Özdamarlar ve yazar Yavuz Yiğit katıldı.

Projenin Amacı ve Hedefleri

Timaş Yayınları, bu yılı "İyilik Yılı" olarak belirleyerek, okullarda iyilik timleri kurulmasını, sponsorların desteğiyle büyük iyilik hareketlerinin başlatılmasını ve iyilikte yarışmayı hedefliyor.

İyiliğin Değeri

Timaş Yayınları Çocuk Grubu Genel Yayın Yönetmeni Savaş Özdemir, AA muhabirine yaptığı açıklamada, son yıllarda Türkiye ve dünyada yaşanan zorluklara dikkat çekerek, "Hayatta zorlukların her zaman olabileceği bir dönemde iyiliğin ne kadar değerli ve iyileştirici olduğunu anladık. Tıpkı bir kitabın okuyucusuna umut vermesi gibi, iyiliğin de topluma aynı etkiyi yapabileceğine inanıyoruz." dedi.

İyilik ve Eğitim

Eğitimci Metin Özdamarlar, Milli Eğitim Bakanlığı'nın yeni müfredatının değerler eğitimine odaklandığını belirterek, "Müfredatın en temel amacı, etkin vatandaş yetiştirmektir. Çocuklarımızın sınıfında ve okulunda iyilik timleri kurarak iyiliği yaymayı hedefliyoruz." ifadelerini kullandı.

Çocuklar Üzerinden İyilik Yayma Vurgusu

Panelde konuşan Ece Erdoğuş Levi, "İyilik hareketi günümüzde belki de en çok ihtiyaç duyduğumuz şey. Bu hareketin çocuklar aracılığıyla büyümesini destekliyorum." dedi.

Psikolojik Sağlık ve İyilik

Psikolog İrem Oturaklıoğlu Kaya, çocukların psikolojik sağlığını olumlu hale getirmek için çalıştıklarını dile getirerek, "Çocuklar iyi olmayı sosyal çevresinden öğrenmeli." şeklinde konuştu.

Organize İyilik Anlayışı

Yazar Yavuz Yiğit de iyilik hareketlerinin organize bir şekilde yapılması gerektiğine dikkat çekti. "Dünyada kötüler azınlık, ama çok organizeler. Bizim ise organize iyiler yetiştirebilmemiz şart." dedi.

Panel, ailelerin ve çocukların katılımıyla çeşitli etkinliklerle sona erdi.

Timaş Yayınları tarafından düzenlenen "İyilik Yılı" projesi kapsamında yazarların katılımıyla panel gerçekleştirildi. Panele eğitimci ve yazar Yavuz Yiğit (solda), eğitimci Metin Özdamarlar (sol 2), psikolog İrem Oturaklıoğlu Kaya (ortada), yazar Ece Erdoğuş Levi (sağ 2) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr