23.03.2022-17:11 (Son Güncelleme:23.03.2022-17:11)

TikTok profilime kimler baktı? Tiktok profilime bakanları görme işlemleri

Daha önceden var olan profilinize bakanları görebildiğiniz özelliği bir kez daha ekledi. Tiktok kullanıcıları merakla özellik hakkında araştırma yapmaktadır. Peki, TikTok profilime bakanlar nasıl bulunur? TikTok’ta profil görünümleri nasıl açılır? TikTok profilime bakanlar nasıl kapatılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı…

Dünyada en çok kullanılan sosyal medya platformu içerisinde yer alan TikTok, kullanıcılarını mutlu ediyor. Daha önceden ekli olan profilime bakanlar özelliği 2020 yılında kaldırımdı. Bu özellik 2022 yılı ile birlikte tekrar eklenerek kullanıcıları sevindirdi. Platformda yer alan birçok kullanıcı bu özellik sayesinde profiline bakan kişileri görebilecek. Heyecan içerisinde konu hakkında araştırma yapmaya başlayan kullanıcılar yeni özelliğin nasıl çalıştığını merak ediyor. Peki, TikTok profilime bakanlar nasıl bulunur? TikTok’ta profil görünümleri nasıl açılır? TikTok profilime bakanlar nasıl kapatılır? İşte merak edilen tüm soruların yanıtı haberimizde…

TikTok profilime bakanlar nasıl bulunur?

Sosyal medya kullanan pek çok kişi profilinde gezinen kişilerin kimler olduğunu merak etmektedir. TikTok’ta eklediği yeni özellik ile kullanıcılarını sevindirdi. Son 30 gün içerisinde kullanıcıların profillerine kimlerin baktığını gösteren bu özellik oldukça ilgi görmektedir. Gizlice hesaplarına bakmak istediğiniz kişiler konusunda dikkatli olmakta fayda var. Artık karşınızdaki kişi hesabında kimlerin gezindiğini görebilecek.

Ancak bu özelliği kullanmak isteyen kişilerin bazı şeyleri d göze alması gerekmektedir. Bu özellik çift taraflı bir etkileşim sağlamaktadır. Hesabınıza kimlerin baktığını görmek istiyorsanız sizin de başkalarının profiline baktığınızda görünür olacağınızı bilmeniz gerekmektedir. Yani sizin de bu konuda gizliliğiniz olmayacaktır.

TikTok’ta profil görünümleri nasıl açılır?

TikTok profil görüntüleme özelliği oldukça ilgi görmektedir. Bu özelliği kullanmak isteyen kişiler nereden ve nasıl yapacaklarını araştırıyor. TikTok profil görüntüleme özeliğini aktif hale getirmek için uygulayacağınız adımlar şu şekildedir:

Cihazınızda TikTok’u başlatın ve Profilinize gitmek için Profil simgesine dokunun.

Üç çizgili menü düğmesinin solunda bulunan göz simgesine dokunun.

Profil görüntüleme geçmişine izin vermek için Aç‘a basın.

Son 30 gündeki profil ziyaretçilerinizin listesini tutan bir sayfaya yönlendirileceksiniz.

TikTok’ta işlevi etkinleştirdiğinizde Gelen Kutusu’nda da bir bildirim alacaksınız. Dokunursanız, doğrudan yukarıdaki ekran görüntüsünde gösterilen ziyaretçi geçmişi sayfasına yönlendirileceksiniz.

TikTok profilime bakanlar neden gözükmüyor?

Profil görüntüleme özelliği ile 30 gün içerisinde kimlerin profilinize baktığını görebileceksiniz. Bu durumda sizde baktığınız profillerde görüneceksiniz. Bu durumu ortadan kaldırmak isteyen kişiler için bir de çözüm yer almaktadır. Profil görüntüleme özelliğini kapatmanız durumunda profilinizde gezinen kişileri göremeyeceksiniz ve sizin baktığınız profillerde sizi göremeyecektir.

Profil görünümlerini kapatmanız durumunda, yalnızca ziyaretçi listesi profilinizden kaybolmakla kalmaz, hesabınız aynı zamanda ziyaretçinin diğerlerinin kullanıcı profilindeki oturumundan da kaybolur. Fakat bu özelliği kullanmak istediğinizde 30 gün boyunca sizin gezindiğiniz hesaplarda da isminiz görünecektir.

TikTok profilime bakanlar nasıl kapatılır?

TikTok tarafından kullanıcılara sağlanan yeni özellik merak edilirken bazı kişiler için rahatsız edici olabilmektedir. Profil görüntüleme özelliğini kapatmak isteyen kişiler nasıl yapacaklarını araştırmaktadır. Profil görüntüleme özelliğini kapatmak için şu adımları uygulayabilirsiniz:

Profilinize gitmek için TikTok’taki profil simgesine dokunun.

Seçenekleri görüntülemek için Dişli simgesine tıklayın.

Profil görünümü geçmişini kapatın ve kapat düğmesine basın.

Tamamlandığında, profil görünümü geçmişi ayarı orijinal durumuna dönecektir; işlevi eski durumuna getirmek için Aç‘a dokunun.

Bu özelliği kapatarak hesabında gezinmek istediğiniz kişilerin profillerine rahatça bakabilirsiniz. Bu sayede kimin hesabında ne kadar süre geçirdiğiniz görünmeyecektir. Bu özelliği tekrar aktif hale getirmeniz durumunda ise 30 gün içerisinde gezindiğiniz kişilerin listesinde isminiz görünecektir.

Tiktok profile bakınca bildirim gider mi?

Bir kişinin profiline bakmanız durumunda karşıdaki kişiye bildirim gitmez. Bu özellik için TikTok özel bir duyuru yapmamaktadır. Profil içerisinde yer alan listeye manuel olarak girmeniz ve kimlerin hesabınızda gezindiğine bakmanız gereklidir. Hesabına bakacağınız kişiye ya da size hiçbir şekilde bildirim gelmesi söz konusu değildir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr