06.10.2024-17:31 (Son Güncelleme:06.10.2024-17:31)

TİKA'nın Orta Amerika Ziyareti: Eğitim ve Kültürel İşbirlikleri Güçleniyor

TİKA Başkan Yardımcısı Yorulmaz, Orta Amerika'daki Türkiye Okulları'na destek projeleri ile işbirliğini artırdı.

TİKA Orta Amerika'da Eğitim ve Kültürel İşbirliği Projelerine İmza Attı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz, Panama, Guatemala, El Salvador ve Meksika'ya gerçekleştirdiği ziyaretlerde, Türkiye Okulları'na yönelik önemli projelerin açılışlarını gerçekleştirdi.

Panama'da Tarihi Yerlerin Korunması İçin Adımlar

Yorulmaz, Panama ziyaretinde Türkiye'nin Panama Büyükelçisi Lebibe Gülhan Ulutekin ile birlikte tarihi Kolon Şehri'nde bulunan San Lorenzo Kalesini ziyaret etti. Ziyarette, TİKA'nın hayata geçireceği Turist Ziyaretçi Merkezi projesinin detayları görüşüldü. Projenin amacı, Panama'nın tarihi mirasının korunmasına katkı sağlamak.

Guatemala'da Eğitimde Yeni İmkanlar

Guatemala'da TİKA'nın geliştirdiği projelerle dikkat çeken Yorulmaz, Türkiye İlkokulu'nu ziyaret ederek öğrencilere eğitim malzemelerini dağıttı. Ayrıca iki bilgisayar laboratuvarının açılışını gerçekleştirdi. Yorulmaz, Guatemala Belediye Başkan Yardımcısı Alessandra Gomez ile birlikte 2024'te tamamlanması planlanan Guatemala Türkiye Dostluk Engelli Parkı projesinin gelişimini ele aldı.

El Salvador'da Çocuklar İçin Önemli Adımlar

Dr. Yorulmaz, El Salvador'daki ziyareti sırasında Türkiye İlkokulu'na giderek öğrencilere yeni eğitim dönemine yönelik malzemeleri dağıttı. Ayrıca, Benjamin Bloom Hastanesi içinde açılan Çocuk Beslenme Merkezi ile sağlık alanında önemli bir projeye imza atıldı.

Meksika'da Kültürel Buluşmalar

Meksika'daki ziyaretinde Yorulmaz, Türkiye'nin Mexico City Büyükelçisi Murat Salim Esenli ile birlikte Meksika Türkiye İlkokulunu ziyaret etti. Okuldaki kültürel ve müzik atölyesinin açılışı yaparak öğrencilere eğitimde yeni bir alan sundu.

TİKA, Orta Amerika ve Meksika'daki Türkiye Okulları aracılığıyla eğitim, sağlık ve kültürel projelerle iki ülke arasında dostluğu pekiştirmeyi amaçlıyor.

Türkiye Okulları Hakkında

Özellikle 1970'lerden bu yana faaliyet gösteren Türkiye Okulları, iki ülke arasında kültürel köprü görevini üstlenirken TİKA, bu okulların gelişimine yönelik desteklerini artırmaya devam ediyor.

Türkiye'nin San Salvador Büyükelçisi Gül Büyükerşen (sol 2) ve TİKA Başkan Yardımcısı Dr. Ümit Naci Yorulmaz (ortada), TİKA’nın desteğiyle kurulan Benjamin Bloom Hastanesi Çocuk Beslenme Merkezi’nin açılışına katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr