21.10.2024-17:06 (Son Güncelleme:21.10.2024-17:06)

TİKA'dan Kosovalı Kadın Çiftçilere Sera Desteği

TİKA, Kosova'daki kadın çiftçiler için 23 yüzer metrekarelik sera kurdu. Proje, tarımsal üretimi destekliyor.

TİKA, Kosovalı Kadın Çiftçiler İçin Sera Kurdu

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Kosova'nın İstog Belediye bölgesinde kadın çiftçiler için 23 adet yüzer metrekarelik sera inşa etti.

Tören Detayları

Dobrusha köyünde gerçekleştirilen açılış törenine; TİKA Başkan Yardımcısı Mahmut Çevik, Kosova'daki Azınlık İşleri ve İnsan Haklarından Sorumlu Başbakan Yardımcısı Emilija Redzepi, Türkiye'nin Priştine Büyükelçisi Sabri Tunç Angılı, TİKA Priştine Koordinatörü Fulya Aslan ve Vas Kutak Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Anesa Abazovic katılım gösterdi.

Projenin Amacı ve Önemi

TİKA Başkan Yardımcısı Çevik, Balkanlar'da farklı etnik grupların kalkınmasına odaklanan birçok projeyi desteklediklerini belirtti. Kosova'da 50'den fazla tarımsal destek projesine imza attıklarını söyleyen Çevik, "Kadınlarımızın ekonomiye katkı sağlaması adına her zaman yanlarında olacağız" ifadelerini kullandı.

Kardeşlik ve Dayanışma Vurgusu

Başbakan Yardımcısı Redzepi, TİKA'nın desteği ile kadın çiftçilerin yüzlerinin güldüğünü ifade ederek, "Bu proje, Boşnaklar ve Türklerin tarih boyunca süregelen kardeşliğinin bir sembolüdür" dedi.

Geleceğe Dönük Umutlar

Büyükelçi Angılı, kadınların tarımsal üretimdeki rolünün Kosova ekonomi için hayati önem taşıdığına değinerek, bu tür projelerin mutlaka desteklenmesi gerektiğini vurguladı.

Toplumsal Etki

Vas Kutak Kadın Derneği Başkan Yardımcısı Abazovic, TİKA'nın yardımının toplum yaşam standartlarını yükselteceğini ve tarımsal üretimi güçlendireceğini belirtti.

"İstog'da Kadın Çiftçilere Sera Desteği Projesi" başlığı altında, çoğunluğu Boşnak olan Vas Kutak Kadın Derneği üyesi kadın çiftçilere yönelik toplam 23 sera kurulmuştur.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığınca (TİKA), Kosova'daki kadın çiftçiler için yüzer metrekarelik 23 sera kuruldu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr