03.10.2024-12:34 (Son Güncelleme:03.10.2024-12:34)

TİKA'dan Filistinli Kadınlara Dijital Eğitim Desteği

TİKA, Filistinli kadınlara dijital eğitimler sunacak bir salon kurdu. Kadınlar, mesleki becerilerini geliştirme fırsatı bulacak.

TİKA, Filistinli Kadınlar İçin Dijital Eğitim Salonu Açtı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'nde Filistinli kadınlara yönelik yeni bir dijital eğitim salonu açtı. Bu salon, kadınlara dijital pazarlama, grafik tasarım ve proje yönetimi konularında eğitim verilecek.

Mesleki Eğitimle Güçlendirilme

TİKA'nın yaptığı açıklamaya göre, 1979 yılında kurulan Müslüman Genç Kadınlar Derneği'nin öncülüğünde, bölgedeki kadın ve gençler için moda tasarımı, terzilik, kuaförlük gibi birçok mesleki eğitim programı düzenlenmektedir. Bu yeni dijital eğitim salonu, dernek bünyesindeki atıl durumda olan bir alanın yeniden düzenlenmesiyle hayata geçirildi.

Açılış Töreninde Önemli İsimler

Salonun açılış törenine Türkiye'nin Filistin nezdindeki Kudüs Başkonsolosu Büyükelçi İsmail Çobanoğlu, TİKA Filistin Koordinatörü Orhan Aydın, Müslüman Genç Kadınlar Derneği'nin Başkanı Nadine Ghawanmeh, Kudüs Ticaret Odası Genel Müdürü Louay Al-Husseini gibi önemli isimler katıldı.

Detaylı Eğitim Programı

Toplamda 100 kadının katılacağı eğitim programında, iş dünyasında başarı için gerekli olan bilgi ve becerileri kazandırmak amacıyla üç farklı alanda eğitim verilecek. Eğitimler, 70 saatlik dijital pazarlama, 70 saatlik grafik tasarım ve 120 saatlik proje yönetimi derslerinden oluşacak.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Doğu Kudüs'ün Eski Şehir bölgesi yakınlarındaki Vadi el-Cevz Mahallesi'ndeki Filistinli kadınlara yönelik dijital pazarlama, grafik-tasarım ve proje yönetimi alanlarında eğitimlerin verileceği dijital eğitim salonu kurdu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr