23.10.2024-13:19 (Son Güncelleme:23.10.2024-13:19)

TİKA ve Macaristan Yardım Ajansı Arasında Yeni İşbirliği Anlaşması İmzalandı

TİKA ve Macaristan Yardım Ajansı, stratejik kalkınma ortaklığı için Ankara'da mutabakat zaptı imzaladı.

TİKA ve Macaristan Yardım Ajansı Arasında Mutabakat Zaptı İmzalandı

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA) ile Macaristan Dışişleri Bakanlığı'na bağlı Macaristan Yardım Ajansı arasında stratejik kalkınma ortaklığına yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı.

İmza Töreninde Önemli İsimler Bir Araya Geldi

TİKA Genel Merkezinde gerçekleştirilen imza törenine TİKA Başkanı Serkan Kayalar, Macaristan Yardım Ajansı Genel Müdürü Peter Kovacs, Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej, TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklılar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli ve Macaristan'ın Ankara Büyükelçisi Viktor Matis katıldı.

İşbirliğinin Kapsamı ve Hedefleri

İki ülke arasında farklı alanlarda işbirliği yaparak ortak projeler geliştirmeyi hedefleyen bu mutabakat zaptı, TİKA Başkanı Kayalar ile Macaristan Yardım Ajansı Genel Müdürü Kovacs tarafından imzalandı.

Mutabakat zaptı kapsamında, eğitim, sağlık, kültürel mirasın korunması, kadınların güçlendirilmesi, mesleki eğitim ve iklim değişikliği alanlarında işbirliği yapılması planlanıyor. Bu anlaşma, iki ülkenin mevcut ilişkilerini daha da derinleştirmeyi ve uluslararası düzeyde kalkınma yardımları alanında daha etkin bir işbirliği sağlamayı amaçlıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) ile Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığına bağlı Macaristan Yardım Ajansı (Hungary Helps Agency) arasında stratejik kalkınma ortaklığına yönelik bir mutabakat zaptı imzalandı. TİKA Genel Merkezindeki imza törenine TİKA Başkanı Serkan Kayalar (sağda), Macaristan Yardım Ajansı Genel Müdürü Peter Kovacs (solda), Macaristan Dışişleri ve Dış Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Tristan Azbej (sol arkada) ve TİKA Dış İlişkiler ve Ortaklılar Dairesi Başkanı Uğur Tanyeli (sağ arkada) katıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr