17.10.2024-02:58 (Son Güncelleme:17.10.2024-02:58)

TİKA, Moldova'da Sağlık Hizmetlerine Katkı Sağlıyor

TİKA, Moldova'daki rehabilitasyon merkezi için destek sağlayarak sağlık altyapısına önemli bir katkıda bulundu.

TİKA, Moldova'nın Sağlık Altyapısını Güçlendiriyor

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Moldova'da önemli bir sağlık projesine imza atarak ülkenin tek deneysel protez, ortopedi ve rehabilitasyon merkezi olan CREPOR'un rehabilitasyon bölümünü yeniledi.

Projenin Detayları

TİKA ve CREPOR işbirliğiyle gerçekleştirilen projede, rehabilitasyon bölümünün kapsamlı tadilatı yapıldı ve buraya yeni mobilya ile tıbbi ekipman temin edildi. Bu yenilikler, hastaların tedavi süreçlerine önemli bir katkı sağlayacak.

Büyükelçi Sertel Açıklamalarda Bulundu

Kişinev Büyükelçisi Uygar Mustafa Sertel, proje kapsamında düzenlenen törende, Moldova'yı birçok alanda desteklediklerini belirterek, "TİKA'nın hayata geçirdiği projelerle somut sonuçlar elde ediyoruz." dedi.

TİKA'dan Muhammed Ünal'ın Bilgileri

TİKA Balkanlar ve Doğu Avrupa Dairesi Başkanı Muhammed Ünal, kurumun 1994'ten bu yana Moldova'da 50'den fazla sağlık projesi dahil olmak üzere toplamda yaklaşık 500 projeyi başarıyla gerçekleştirdiğini vurguladı. Yenilenen rehabilitasyon bölümünün, hastaların günlük yaşamlarına hızlı bir şekilde dönmelerini sağlayacağını ifade etti.

CREPOR Müdürü’nden Teşekkür Mesajı

CREPOR Müdürü Veronika Lebedinskiy, 22 yıldır tadilat görmeyen bölümdeki çalışmalar dolayısıyla TİKA ve Türkiye'ye minnettar olduklarını dile getirdi. Ayrıca, tadilat sonrası savaş gazilerine daha iyi hizmet sunabileceklerini belirtti.

Ulaşım Alanı Genişliyor

CREPOR, 2. Dünya Savaşı mağdurlarına yönelik hizmet verdiği gibi, 11 bini Afganistan ve Transdinyester gazisi olmak üzere toplamda 55 binden fazla savaş gazisine destek olmaktadır. Merkez ayrıca engelliler için çeşitli tıbbi hizmetler sunarak sağlık hizmetlerinin ulaşılabilirliğini artırıyor.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Moldova'nın protez alanında tek olan Deneysel Protez, Ortopedi ve Rehabilitasyon Merkezi (CREPOR) bünyesindeki rehabilitasyon bölümünü yeniledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr