23.10.2024-12:23 (Son Güncelleme:23.10.2024-12:23)

TİKA, Filistin'deki Kadın Girişimcileri Desteklemek İçin Ekipman Sağladı

TİKA, Filistin'de kadınların üretim sürecine katkı sağlamak için ekipman desteğinde bulundu.

TİKA'nın Filistin'deki Kadın Destekleme Faaliyetleri

Türkiye İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı (TİKA), Filistin'de kadınların üretim faaliyetlerini güçlendirmek adına önemli bir adım attı. Ajans, kadın üyeleri olan birlik ve derneklere gerekli ekipmanları sağladı.

Güney El Halil Ticaret Odası ile İşbirliği

TİKA'nın yaptığı açıklamaya göre, Filistin'in güneyinde bulunan Güney El Halil Ticaret Odası ile işbirliği içerisinde gerçekleştirilen "Filistinli Kadın Girişimcileri Güçlendirme Programı", kadınların ekonomik hayata katılımını artırmayı hedefliyor.

Ekipman Desteği ve Eğitim Verilecek

Program çerçevesinde, Güney El Halil'deki 14 kadın derneği ve işletmesine, zeytin kırma, üzüm sıkma, tahıl öğütme makineleri, hamur karıştırıcı ve diğer birçok ekipman sağlandı.

Pazarlama ve İletişim Eğitimi

Kadın girişimcilerin tanıtım ve pazarlama becerilerini geliştirmek için Güney El Halil Ticaret Odası çatısı altında yeni bir halkla ilişkiler ve medya bölümü kuruldu. Bu bölüm, kadın üreticilere pazarlama stratejileri ve medya ile etkili iletişim kurma konularında eğitim ve danışmanlık hizmetleri sunacak.

Önceki Projeler ve Hedefler

Daha önce TİKA, "Üreten Kadın Mutfağı ve Eğitim Salonu" ve "Geleneksel Filistin Ürünleri Pazarı" gibi projeler ile kadınların ekonomik hayata katılımını güçlendirmeyi amaçladı.

Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA), Filistin'de kadınların üretim faaliyetlerini desteklemek amacıyla üyeleri kadınlardan oluşan birlik ve derneklere ekipman desteğinde bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr