01.10.2024-11:00 (Son Güncelleme:01.10.2024-11:00)

Ticaret Bakanlığı, Yenilenmiş Ürün Sistemi ile Dünya Bankasından Ödül Aldı

Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürün sistemi ile Dünya Bankası tarafından ödüllendirildi ve tüketici koruma çalışmalarını sürdürecek.

Ticaret Bakanlığı Yenilenmiş Ürün Sistemi Ödül Aldı

Ticaret Bakanlığı, yenilenmiş ürün sistemiyle Dünya Bankası'nın düzenlediği Tüketicinin Korunması Yarışması'nda ödül kazanarak önemli bir başarıya imza attı.

Yenilenmiş Ürün Sistemi Nedir?

Bu sistem, teknolojik ürünlerin belirli standartlara göre yenilenmesini sağlamakta, ithalatı azaltmakta ve kullanım ömrü dolmamış teknolojik ürünlerin ekonomiye kazandırılmasına katkı sunmaktadır. 2020 yılında uygulamaya alınan sistem, cep telefonları ve tabletler gibi ikinci el pazarında sıkça işlem gören ürünleri hedeflemektedir.

Ödül ve Kazanım Detayları

Bakanlığın açıklamasına göre, bu ödülün alınmasında Türkiye'nin yenilenmiş ürün sistemini oluşturmak ve geliştirmek için yurt içindeki paydaşlarıyla gerçekleştirdiği işbirlikleri rol oynamıştır. Uluslararası Tüketici Koruma ve Uygulama Ağı (ICPEN) ve Dünya Bankası'nın birlikte yürüttüğü bu yarışmada, "üçüncü taraflarla işbirliği" kategorisinde ödüller dağıtılmıştır.

Ticaret Bakanlığı, bu başarıyı elde ederken, önümüzdeki dönemde bilgisayarlar, akıllı saatler, modemler ve oyun konsolları gibi ürünleri de bu sisteme dahil etmeyi planlamaktadır.

Gelecek Vizyonu

Bakanlık, yetki verilen 22 yenileme merkezi aracılığıyla bu ürünleri güvenli bir şekilde yenileyerek, tüketicilere garanti sunmayı amaçlamaktadır. Ayrıca, çevre koruma ve tüketici haklarını güçlendirmeye yönelik öncü uygulamalar geliştirmeye devam edeceğini ifade etmiştir.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr