17.08.2024-17:24 (Son Güncelleme:17.08.2024-17:24)

THY’den maymun çiçeği iddialarına açıklama: Maske ve eldiven önlemi geri mi geldi?

Dünya Sağlık Örgütü’nün acil durum ilan ettiği Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili ortaya çıkan iddiaların ardı arkası kesilmiyor. Son olarak Türk Hava Yolları’nın (THY) Afrika seferleri için koronavirüs döneminde uygulanan maske ve eldiven önlemlerini geri getirdiği iddia edilmişti. İşte detaylar…

THY’den maymun çiçeği virüsü hakkında ortaya atılan maske ve eldiven önlemlerinin getirildiği iddialarına dair açıklama geldi. Dünyanın yeni sağlık gündemi, hızla yayılan Maymun Çiçeği virüsü oldu. İlk olarak Afrika ülkelerinde görülen virüs, kısa süre içinde Avrupa'da İsveç'e, ardından Asya'da Pakistan'a ulaştı. Her geçen gün yeni bir gelişme ile karşılaşılan bu virüsle ilgili, sosyal medyada yayılan haberler de endişe yaratmaya devam ediyor.

THY’den iddialara yönelik açıklama

Mynet’te yer alan habere göre; Son olarak, sosyal medya hesaplarında Türk Hava Yolları'nın (THY) İstanbul'dan Afrika'ya yapılan seferlerinde kabin görevlilerine maske ve eldiven takma zorunluluğu getirdiği iddiaları ortaya atıldı. Ancak bu iddialar, resmi kaynaklar tarafından yalanlandı. Mynet'in ulaştığı THY yetkilileri, böyle bir uygulamanın bulunmadığını ve iddiaların tamamen asılsız olduğunu belirtti.


Ayrıca, geçtiğimiz günlerde Sakarya'da bir Afrika kökenlinin Maymun Çiçeği virüsüne yakalandığına dair söylentiler sosyal medyada hızla yayılmıştı. Ancak Sakarya İl Sağlık Müdürlüğü, bu iddiaların gerçeği yansıtmadığını açıkladı. Yapılan resmi açıklamada, hastanın Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanları tarafından değerlendirilmesi sonucu, belirtilerin Maymun Çiçeği hastalığı (mpox) ile uyumlu olmadığı ifade edildi.

Bu tür dezenformasyonların halk arasında gereksiz panik yaratabileceğine dikkat çeken yetkililer, güvenilir kaynaklardan gelen bilgilere itibar edilmesi gerektiğini vurguluyor. Maymun Çiçeği virüsü ile ilgili gelişmeler ise yakından takip edilmeye devam ediliyor.

muratcankilic@haber365.com.tr