02.10.2024-16:28 (Son Güncelleme:02.10.2024-16:28)

TESK Başkanı Palandöken Eskişehir'de Esnafı Ziyaret Etti

Bendevi Palandöken, Eskişehir'de esnafın sorunlarına dikkat çekerek e-ticaret ve prim gün sayıları hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

TESK Başkanı Palandöken, Eskişehir Esnafını Ziyaret Etti

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eskişehir'de Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği'ni ziyaret etti.

E-Ticarete Dikkat Çekti

Palandöken, burada yaptığı açıklamada, e-ticaretin mevcut durumunu ele alarak, "100 lira değerinde bir ürünün 40 lirasının aracıya gittiğini belirterek, bunun önlenmesi için bir tavan ve taban fiyat belirlenmesi gerektiğini vurguladı." dedi.

Esnafın Güçlendirilmesi İçin İş Birliği Gerekiyor

Devlet ve özel sektörün, esnaf masraflarını istikrarlı bir şekilde düşürebilmesi için birlikte hareket etmesi gerektiğini ifade eden Palandöken, "Güven sağlandığında enflasyonun da düşeceğine inanıyorum," şeklinde konuştu.

Prim Gün Sayısının Düşürülmesi İhtiyacı

Esnafın sosyal güvenlik prim ödeme gün sayısının 7 bin 200 güne çıkarılması üzerine de görüşlerini paylaşan Palandöken, mevcut sistemin iyileştirilmesi için girişimlerinin sürdüğünü belirtti.

Palandöken, "Devlet emekli aylığı vermesin ama sağlık sigortası dışındaki emeklilik aylığına geçişte belirli düzenlemelere ihtiyacımız var," diye ekledi.”

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, Eskişehir Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliğini ziyaret etti. Palandöken, ziyaretin ardından basın mensuplarına açıklama yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr