Mantı birçok kültürde birçok farklı şekilde mevcut. Tepsi ise Kayseri'de yaygın. Farklı ve daha lezzetli bir mantı tarifine hazır olun.
MALZEMELER
4.5 su bardağı un
1 adet yumurta
1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
250 g orta yağlı kıyma
2 çorba kaşığı tereyağı
2 çorba kaşığı zeytinyağı
2 adet kuru soğan
1 çorba kaşığı biber salçası
1 çorba kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
ÜZERİ İÇİN
Sarımsaklı yoğurt
HAZIRLANIŞI
Yumurta, su ve tuzu çırpıp, içerisine unu azar azar ilave ederek pürüzsüz sert bir hamur elde edene dek yoğurun. 30 dakika bekletin.
Soğanları epey ince doğrayın. Kıymanın içerisine soğan, kırmızı toz biber, karabiber ve tuzu ilave ederek karıştırın.
Bekleyen hamuru 3 adet bezeye ayırın. Bezeleri oklava ile yufka büyüklüğünde açın. 1 cm genişliğinde şeritler kesin, kesilen şeritleri 1 cm’lik karelere ayırın. Mantı hamurlarının ortasına iç harcından ilave edin. Hamurların ortası açık kalacak biçimde dört ucunu bir araya getirerek mantıları hazırlayın. Yağlanmış tepsiye mantıları düzgünce dizin.
Salçaları tereyağında kavurun. Tuz, karabiber ve 2 su bardağı suyu kaynatarak sos yapın. Tepsideki mantıları evvelden ısıtılmış 180 derece fırında 20-25 dakika pişirin. Fırından çıkardığınız mantıya sıcak sosu dökün. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ekleyerek servis edin.
Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.