07.10.2024-13:56 (Son Güncelleme:07.10.2024-13:56)

Temel: Sümela'nın Şifresi Yeniden ile Karadeniz Tanıtılacak

Alper Kul ve ekibi, 'Temel: Sümela'nın Şifresi Yeniden' filmiyle Karadeniz'in güzelliklerini dünyaya tanıtmayı hedefliyor.

Karadeniz'in Güzellikleri Yeniden Keşfediliyor

Başrol oyuncusu Alper Kul, 'Temel: Sümela'nın Şifresi Yeniden' filminde, Karadeniz'in doğal ve kültürel hazinelerini izleyiciye tanıtacaklarını belirtti. Film çekimleri Trabzon'da devam ederken, Kul, ilk kez 2010-2011 yıllarında çekilen 'Sümela'nın Şifresi Temel' filminde başrol oynamıştı.

Yeni Projenin Amacı

Kul, 12 yıllık aradan sonra yeniden izleyici karşısına çıkacak olmanın heyecanını yaşadığını ifade aktararak, "Bu sefer 'Temel' karakteri üzerinden yeni bir konsepte gidiyoruz. Amacımız aynı; Karadeniz'imizi dünya çapında tanıtmak istiyoruz," dedi.

Temel ve Geleneksel Değerler

Kul, yazılı olmayan kültürün günümüze yansıtıldığı bir 'Temel' karakteri canlandırdıklarını belirtti. Geleneksel kültür eğitimi aldığını vurgulayan Kul, "Geleneksel değerlerde yer almak beni çok mutlu ediyor," sözlerini ekledi.

Filmin Eğlenceli Atmosferi

Filmin setinde yer alan oyunculardan Gürkan Uygun, bu projede Trabzonspor'un asbaşkanını canlandırdığını belirtti. Temel'in kızına olan aşkına karşı mücadele ettiği rolü oldukça eğlenceli bulduğunu ifade etti.

Yüksek Beklentiler

Filmin senaristi Yılmaz Okumuş da, izleyicilerin hızla değişen komedi diline alıştığını belirtirken, her sahneyi özenle hazırladıklarını vurguladı. Okumuş, "Paralelinde geçmiş filmlerin değerleriyle birlikte yeni hikayeye odaklandık," dedi. 31 Ocak'ta vizyona girecek film, öncelikle Trabzon'da galasını yapmayı planlıyor.

"Sümela'nın Şifresi Temel" ve "Moskova'nın Şifresi Temel" filmleri serisinin üçüncüsü "Temel: Sümela'nın Şifresi Yeniden" filminin çekimleri Trabzon'da devam ediyor. Yaklaşık 12 yıl aradan sonra "Temel" karakteriyle izleyicisiyle yeniden buluşacak başrol oyuncusu Alper Kul, AA muhabirine açıklamada bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr