29.06.2022-22:38 (Son Güncelleme:29.06.2022-22:38)

Telefonun pil ömrü nasıl uzar? Telefon bataryasının ömrünü uzatma yöntemleri

Telefonlarda yaşanan pil ömrü sorunu birçok kullanıcının başına gelmektedir. Telefonunu sürekli prizde takılı halde kullanmak istemeyen kişiler, telefonlarının pil ömrünü uzatmak için yöntemler aramaktadır. Peki, telefon bataryasının ömrü nasıl uzar? İşte en etkili pil ömrü uzatma yöntemleri…

Günlük hayatın her anında yanımızda ve elimizde olan telefonların pilleri çabuk tükenmektedir. Birçok kullanıcı çabuk tükenen bataryalardan şikayetçi olmaktadır. Kullanıcılar telefonlarının pil ömrünü uzatmak ve daha dayanıklı bataryalara sahip olmak için çözüm yolları arar. İşte telefonunun pil ömrünü uzatmak isteyenleri yakından ilgilendiren etkili yöntemler…

Akıllı telefonlarının pillerinin kısa sürede bitmesinden şikayetçi olanların dikkat etmesi gereken bazı noktalar vardır. Bu yöntemleri uygulayarak telefonunuzun pil ömrünü uzatmak mümkündür. Telefonun batarya ömrünü uzatacak bazı önemli noktalar şöyledir;


Şarj cihazı prizde bırakılmamalı

Şarj cihazlarının telefonlarda takılı olmadığı zamanlarda prizde bırakılmaması gerekir. Çünkü şarj aletleri prizde oldukları durumlarda güç çekerler ve bu da elektrik tüketimine yansır. Ayrıca şarj cihazlarının transformatörlerinde biriken ısı serbest kalarak yakındaki maddelerin alev almasına neden olur. Transformatörlerin aşırı ısınması durumunda, odadaki hava da nemliyse transformatör kısa devre yaparak yangın çıkmasına neden olur. Bu çok tehlikeli bir durumdur. 

Cihaz yüzde 100 dolana kadar şarj edilmemeli

Telefonun şarjı tam doluma ulaşana kadar yani yüzde 100 olana kadar şarj edilmemelidir. Bu durum telefonun bataryasının ömrünü kısaltmakla birlikte, tam dolumun ardından şarj edilmeye devam etmesi durumunda bataryanın zorlanmasına da neden olur. Bunun yerine telefonun şarjını ayda bir kez yüzde 100’e ulaşana kadar doldurmalı, bunun dışındaki zamanlarda da yüzde 20 ve yüzde 80 arasında tutmak gerekir.


Telefonu şarj etmek için pilin bitmesi beklenmemeli

Telefonu şarj etmek için pil durumunun 0’a düşmesini beklemek doğru değildir. Yeni üretilen lityum piller şarj döngüsü ile çalışmaktadır. Pilin şarjının 0’a düşmesi durumunda pil ömrü adım adım azalacaktır. 

Telefon gece yatarken şarj edilmemeli

Gece yatarken telefonu şarj olması için prize takmak oldukça sakıncalıdır. Bunun nedeni telefonu gereğinden fazla şarj ederek batarya ömrünü kısaltmak ve gereksiz elektrik harcamaktır. Ayrıca bu durum telefonun fazla ısınmasına neden olur ve bu durum da patlama ve yangın gibi tehlikeli durumlara yol açar. 

Telefon şarj olurken kullanılmamalı

Telefonlar şarj olurken kesinlikle kullanılmamalıdır. Bu durum telefonların aşırı derecede zorlanmasına ve ısınmasına neden olur. Ayrıca telefonun pili yeterli doluma ulaşmadan aynı anda şarjından da yer. İki işlemin aynı anda yapılması telefonun pil ömrüne zarar verir. 


Telefon kılıfındayken şarja takılmamalı

Telefon şarja takılacağı zaman kılıfından çıkarılmalıdır. Çünkü telefonlar şarj olurken ısınır ve kılıflar da bu ısının içeride kalmasına neden olur. Bu da cihaza zarar verir. Telefonları şarja takarken kılıfından çıkararak cihaza nefes aldırmak gerekir. 

Orijinal şarj ürünleri kullanılmalı

Her telefonun kendine özel bir şarj aleti vardır. Bu nedenle telefonların kendilerine uygun olan orijinal şarj cihazları ile şarj edilmeleri gerekir. Aksi halde telefonların pil ömrü zarar görmektedir. Farklı cihaz kullanımı telefonların ısınmasına ve telefonun zarar görmesine neden olur. Telefonlar için en uygun şarj cihazla birlikte gelen şarj aletidir. Eğer şarj aletiniz yoksa veya kaybolduysa orijinal şarj aleti alarak telefonu şarj etmek gerekir. 

Haber365
bilgi@haber365.com.tr