05.10.2024-17:47 (Son Güncelleme:05.10.2024-17:47)

TEKNOFEST'in Geleceği Müjdeleniyor

TEKNOFEST, geleceği inşa etmeyi ve yeni bir dünya kurmayı vaat ediyor. Selçuk Bayraktar, festivalin toplumsal dönüşümdeki rolünü vurguladı.

TEKNOFEST Yeni Bir Dünyayı Müjdeliyor

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı'nın (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar, TEKNOFEST'in geleceğe dair büyük bir umut sunduğunu duyurdu. "Dünya şu an barış ve huzuru koruyacak yapılar açısından çökmüş vaziyette" diyen Bayraktar, TEKNOFEST'in sıradan bir festivalden öte olduğunu belirtti.

Teknolojik Dönüşüm

Bayraktar, teknolojiye olan yatırımın sadece bireysel kazanç için değil, topluma fayda sağlamak amacıyla yapılması gerektiğini vurguladı. "Nasıl ve neden teknoloji?" sorusunun önemi üzerinde durarak, gençlerin "İnsanlığın yararına projeler üretmemiz gerekiyor" tavsiyesinde bulundu.

Festivalin Katkıları

Bu yıl 10.'su düzenlenen TEKNOFEST'e katılımın arttığını kaydeden Bayraktar, festivalin adeta Alice Harikalar Diyarı gibi olduğunu ifade etti. Ayrıca, "Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun" mottosuyla gerçekleştirilen etkinliklerin, gençlerin hayallerini gerçekleştirmelerine olanak tanıdığını söyledi.

Yeni Kuşak Projesi

Bayraktar, "TEKNOFEST kuşağı, daha adil ve müreffeh bir dünya inşa edecek" diyerek, festivalin yalnızca Türkiye ile sınırlı kalmayıp, uluslararası alanda da etkilerini artıracağını belirtti. "Dost coğrafyalarda da TEKNOFEST düzenlemeye devam edeceğiz" ekledi.

Turkcell'in katkılarıyla hazırlanan Anadolu Ajansı (AA) Teknoloji Masası'nın bu ayki toplantısı, TEKNOFEST Yönetim Kurulu ve Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) Mütevelli Heyeti Başkanı Selçuk Bayraktar'ın katılımıyla TEKNOFEST Adana'da yapıldı. Bayraktar, AA Yönetim Kurulu Başkanı ve Genel Müdürü Serdar Karagöz ve editörlerin sorularını yanıtladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr