04.10.2024-10:09 (Son Güncelleme:04.10.2024-10:09)

TEKNOFEST Adana'da Üçüncü Gün Etkinlikleri Başladı

TEKNOFEST 2024'te heyecan dolu etkinlikler ve yarışmalar devam ediyor. Cumhurbaşkanı Erdoğan da katılacak.

TEKNOFEST Adana'da Üçüncü Gün Etkinlikleri Devam Ediyor

Adana Havalimanı'nda düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), üçüncü gününde birçok etkinlik ile kapılarını açtı. Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının desteğiyle gerçekleşen festival, AA'nın global iletişim ortağı olarak yürütülüyor.

Önemli Katılımcılar

Festivalin üçüncü gününde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımı bekleniyor. Etkinlik programında akrobasi gösterileri, ileri teknoloji simülasyonları, bilimsel atölyeler ve sergiler yer alıyor.

Havada Yer Gök Gösteriler

Ziyaretçiler, önceki gün olduğu gibi bugün de SOLOTÜRK, HÜRKUŞ, HÜRJET, Bayraktar Akıncı, Bayraktar TB3, Jandarma Çelik Kanatlar ve Atak helikopterinin muhteşem performanslarını izleyebilecek.

Yarışmalar ve Projeler

Bu yıl 790 bin takım ve 1 milyondan fazla kişinin katıldığı teknoloji yarışmalarının ödül töreni TEKNOFEST Şampiyonlar Ligi kapsamında yapılacak. Ayrıca, TEKNOFEST Proje Sergi Alanı, Nükleer Enerji Teknolojileri Tasarım Yarışması, E-Ticaret Hackathonu, TEKNOFEST Drone Şampiyonası, World Drone Cup Yarışmaları ve Uluslararası Buluş Fuarı (ISIF) etkinlikleri düzenlenecek.

Dijital Keşifler

Katılımcılar, 'Köklerden Geleceğe: TEKNOFEST Dijital Evren' alanında dijital bir yolculuğa çıkacaklar. Ayrıca, Zaferin İzinde: Çanakkale Dijital Deneyim Alanı'nda Mehmetçik'in zorlu mücadelesini simülasyonla deneyimleyebilecekler.

Çocuklar İçin Eğlenceli Etkinlikler

Festivalin çocuk sahnesinde 'Bilim Gösterisi', 'Rafadan Tayfa Teknolojik Tayfa' etkinliği, 'HÜRKUŞ-GÖKBEY Müzikali' ve tiyatro gösterileri düzenlenecek. Bunun yanı sıra, 'Güneş Gözlemi', 'Planetaryum', 'Uzay Temalı Çocuk Parkı' ve daha birçok eğlenceli aktivite katılımcıları bekliyor.

Kayıt ve Bilgi

Festival heyecanına ortak olmak isteyenler, kayıt işlemlerini TEKNOFEST internet sitesi ve mobil uygulaması üzerinden gerçekleştirebiliyor.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının (AA) 'Global İletişim Ortağı' olarak yer aldığı Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST), üçüncü gün etkinlikleriyle devam ediyor. Festival kapsamında paramotor gösterisi yapıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr