02.10.2024-21:20 (Son Güncelleme:02.10.2024-21:28)

TEKNOFEST Adana'da 'Sağır Sultan' Performansı

TEKNOFEST Adana, kadim kültürü yansıtan 'Sağır Sultan' gösterisine ev sahipliği yaptı. Selçuk Bayraktar'ın mesajlarıyla duygu dolu anlar yaşandı.

TEKNOFEST 2023'te 'Sağır Sultan' Gösterisi

Adana'da düzenlenen 2023 Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali (TEKNOFEST) kapsamında, izleyicilerle buluşan 'Sağır Sultan' sahne gösterisi büyük ilgi gördü.

Festival Hakkında

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının iş birliği ile gerçekleştirilen festival, Adana Havalimanı'nda yer aldı. Anadolu Ajansı bu etkinliğin Global İletişim Ortağı olarak destek verdi.

Kültürel Bir Anlatım: 'Sağır Sultan'

Kültür ve Medeniyet Vakfı tarafından sahnelenen gösteride, Devlet Halk Dansları Topluluğu sanatçıları; tarih boyunca yaşanan iyilik ve kötülük mücadelelerini, Balkanlardan Türk Cumhuriyetleri'ne kadar uzanan hikayeleri ve Gazze'deki acıları anlatan bir koreografi sergiledi.

Selçuk Bayraktar'ın Mesajları

Gösterinin ardından sahneye çıkan TEKNOFEST Yönetim Kurulu Başkanı Selçuk Bayraktar, dünyadaki zorluklara dikkat çekti. Gazze'deki saldırılar üzerine yorumda bulunarak, "Kadim medeniyetimizin değerlerinden ilham alarak, bu gösteriyi hazırladık," dedi.

Bayraktar, gösterinin sanatın iyileştirici gücünü yansıttığını belirterek, "Hepimizin yüreğine umut serpmeyi amaçladık," ifadelerini kullandı.

Teşekkürler

Bütün gösteri ekibine teşekkür eden Bayraktar, Devlet Halk Dansları Topluluğu Sanat Yönetmeni Yıldız Çankaya'ya çiçek takdim ederek, emeklerinden dolayı teşekkür etti.

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı (T3 Vakfı) ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının ana yürütücülüğünde Adana Havalimanı'nda düzenlenen, Anadolu Ajansının Global İletişim Ortağı olduğu Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde (TEKNOFEST), Kültür ve Medeniyet Vakfı organizasyonunda "Sağır Sultan" adlı gösteri sahnelendi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr