04.10.2024-14:21 (Son Güncelleme:04.10.2024-14:21)

TEKNOFEST Adana'da Çocuklara Helikopterle Uçuş Deneyimi

Adana'da düzenlenen TEKNOFEST'te, çocuklar jandarma helikopteriyle gökyüzünü keşfetti. Eğitim ve mutluluk dolu anlar yaşadılar.

TEKNOFEST Adana'da Helikopterle Uçuş Deneyimi

Teknoloji Rüzgarı Esti: TEKNOFEST, Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'nde 15 kentten gelen çocuklar, ilk kez helikopterle gökyüzünde dolaşma fırsatı buldu.

Bir Uçuş, Bin Heyecan!

Türkiye Teknoloji Takımı Vakfı ve Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından düzenlenen bu yenilikçi etkinlik, Adana Havalimanı'nda gerçekleştirilmektedir. “Bir Çocuk Gelsin Bir Uçağa Dokunsun” projesi çerçevesinde 35 binden fazla öğrenci TEKNOFEST'te ağırlanmıştır.

Bu özel etkinlikte, çocuklar jandarmanın “Çelik Kanatlar” uçuş ekibi desteğiyle havada süzülme şansı yakalayarak, şehri ve festival alanını yukarıdan görebildi.

Mutluluk Sertifikası

Uçuşun arından, çocuklara “Artık siz de gökyüzünün sevdalılarısınız” yazılı sertifikalar takdim edildi. TEKNOFEST Genel Sekreteri Muhammet Saymaz, havacılık sevgisinin pekiştiği bu tür projelerin önemine dikkat çekerek, mutlu anlar yaşatmanın kendileri için kıymetli olduğunu vurguladı.

Geleceğin Yıldızları Aranıyor

Saymaz, projelerin büyüklerinin tasarladığı ürünleri deneyimleme fırsatını sağladığına değinerek, belki de bu çocukların içinde geleceğin bilim adamlarının bulunduğunu belirtti.

Öğrencilerin Deneyimleri

Kilis'ten gelen lise öğrencisi İrem Demirkıran, etkinliğin başlangıcında helikopterden korktuğunu ancak zamanla alıştığını dile getirerek, “O kadar güzel bir manzara vardı ki herkese tavsiye ederim.” şeklinde konuştu.

Arkadaşlarının desteğiyle hem yükseklik korkusunu yenip helikoptere binen Dilara Tilki, “Adana ayaklarımın altındaydı, çok güzeldi.” ifadesinde bulunarak etkinliğin beklentilerini aşan bir deneyim sunduğunu belirtti.

Pek çok öğrenci için özel anlar yaşatan bu etkinlikler, TEKNOFEST'in çocuklara sunduğu sürprizlerle dolu bir festival atmosferi oluşturdu.

Adana'da düzenlenen Havacılık, Uzay ve Teknoloji Festivali'ne (TEKNOFEST) katılan bir grup öğrenci ilk kez helikopterle gökyüzünde dolaşma şansı buldu. Bir grup öğrenci, jandarmanın "Çelik Kanatlar" uçuş ekibinin desteğiyle ilk kez helikopterle gökyüzünde dolaştı, kenti ve festival alanını havadan gözlemledi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr