22.10.2024-15:05 (Son Güncelleme:22.10.2024-15:05)

Tekirdağ'da Lodos Sonrası Kırmızı Yosun Birikintisi

Tekirdağ'da etkili olan lodos nedeniyle sahilde kırmızı yosun birikti, uzmanlar durumu normal olarak nitelendiriyor.

Tekirdağ'da Lodos Etkisiyle Yosun Birikintileri

Tekirdağ'da güçlü rüzgarların etkisiyle sahilin bazı kısımlarında kırmızı yosun birikimi gözlemlendi. Son iki gündür devam eden lodos, dalgaları kıyıya sürükleyerek yosun ve çeşitli atıkları beraberinde getirdi.

Uzman Görüşleri

Tekirdağ Namık Kemal Üniversitesi Çorlu Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Lokman Hakan Tecer, AA muhabirine açıklamalarda bulundu. Rüzgarın etkisiyle yosunların kıyıda biriktiğini belirten Tecer, bu durumun kirlilik belirtisi olmadığını vurguladı.

Tecer, "Yosunların kirlilikten kaynaklandığını düşünenler oluyor ama durum öyle değil. Sert lodosun etkisiyle daha önce denizde bulunan yosunlar kıyıya vurdu. Mevsimsel olarak bu tür birikintiler normaldir," ifadelerini kullandı.

Kooperatif Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu'ndan Açıklama

Tekirdağ Süleymanpaşa Su Ürünleri Kooperatifi Başkanı İbrahim Pehlivanoğlu ise yosunların sadece estetik açıdan sorun oluşturduğunu, kirlilik yaratmadığını belirtti. Pehlivanoğlu, havanın normale dönmesiyle birlikte yosunların kendiliğinden dağılacağını dile getirerek, halkın bu durumu abartmaması gerektiğini söyledi.

Tekirdağ'da kuvvetli rüzgar nedeniyle sahilin bir kısmı kırmızı yosunla kaplandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr