13.09.2024-12:31 (Son Güncelleme:13.09.2024-12:31)

Tekirdağ'da Bebeğe Cinsel İstismar: 5 Kişi Tutuklandı!

Tekirdağ'da beyin kanaması geçirdiği tespit edilerek ameliyata alınan ve ardından yoğun bakımda yatırılan 2 yaşındaki bebeğin cinsel istismara uğradığı belirledi. Olayla ilgili anne dahil 5 kişi tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Tekirdağ'ın Malkara ilçesinde annesi Bakiye Y. tarafından hastaneye götürülen 2 yaşındaki bebeğin vücudunda morluk ve darp izine rastlanıldı. Anneyi durumu anlatan doktorlar, komşuya bırakıldığını ve orada televizyon ünitesinden düştüğü cevabını aldı.

Polis ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında aralarında bebeğin annesinin de olduğu 5 kişi tutuklandı.

Anne Olayı Örtbas Etmeye Çalışmış

Alınan bilgilere göre anne B.Y., 5 Eylül günü 2 yaşındaki kızı S.Y.'nin vücudunda darp izleri görmesine rağmen 3 gün sessiz kaldı. 3 günün sonunda bebeğinin ''uyanmadığını'' söyleyerek Malkara Devlet Hastanesine götürdü. Minik S.Y'yi muayene eden doktor, bebeğin genital bölgesinde morluklar görmesi üzerine durumu polise bildirdi ve soruşturma başlatıldı.

Soruşturma kapsamında tutuklanan anne B.Y'nin savcılıkta verdiği ifadede, "5 Eylül'de komşularının oğlu K.A'nın makarna yaptıklarını belirterek kendilerini yemeğe davet ettiğini, bebek S.Y'yi komşularına bırakarak kendisinin eve döndüğünü, S.Y'yi akşam gidip komşularından aldığını, banyo yaptırırken bebeğin bezinde gördüğü kan sonrası kızına zarar verildiğini anladığını ancak durumu kimsenin duymaması için örtbas ettiğini" söylediği öğrenildi.


Başına Darbe Almış

Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü yetkilileri 2 yaşındaki kızın hastaneye getirildiği 8 Eylül günü de başına darbe alındığını, bu nedenle beyin kanaması geçirdiğini belirtti.

Olayın ardından ailenin yaşadığı mahallenin muhtarı Recai Öztürk, AA muhabirlerine açıklamalarda bulundu.

Bebeğin ailesinin problemli olduğunu iddia eden muhtar, şunları söyledi:

''Çok Sağlıklı Bir Aile Değil''

"Aile biraz problemli bir aileydi, küçük çocuğun emanet edildiği aileden bahsediyorum. Anneleri en küçük oğlunu aldı Ege'de bir kasabaya gitti, orada evlendi. Burada 3 çocuğunu, kocasını, bir de yaşlı ninemiz var, bırakıp gitti. Çocuklar burada yaşıyordu, biz bu aileyi sosyal hizmetlere emanet edip, 'orada yaşam sürsünler' diye nineyi bakımevine vermek için mücadele verdik.

Nine 'Ben gitmem' dedi. Defalarca gitmemize rağmen olmadı. 'Çocukları çocuk yetiştirme yurtlarına verelim' dedik. Baba, 'Hayır ben vermem çocuklarımı, ben bakacağım' dedi. Bu aile böyle bir aile. Çok sağlıklı bir aile değildi. S.Y. bebeğin ailesini ne tanıyorum ne biliyorum. Onların hakkında hiçbir bilgim yok."


5 Kişi Tutuklandı

Soruşturma kapsamında 2 yaşındaki bebeğin annesi B.Y, birlikte yaşadığı S.Ö, komşuları K.A ile 13 yaşındaki K.A ve 14 yaşındaki G.K gözaltına alındıktan sonra tutuklandılar.

Bebeğe Cinsel İstismarda Bulunulmuş

Tekirdağ Baro Başkanı Egemen Gürcün, yoğun bakımda hayat mücadelesi devam eden 2 yaşındaki bebeğe cinsel istismarda bulunulduğunun adli tıp raporuyla kesinleştiğini belirtti.

Gürcün, "Ayrıntılı ihbarlar sayesinde çocuğumuza, bunu yapanlar ortaya çıkartılmış ve ayrıntılı tahkikat yürütülmektedir. Kati raporlar geldi. Olayın vahameti nedeniyle kurumlarım hızlı bir şekilde aksiyon aldılar. Rapor son haline getirilmiş. Kati rapor dosya içerisinde mevcut. Zaten 18 yaşından küçük çocukların tutuklamaya sevk edilme sebeplerinden birisi buydu. Maalesef ne yazık ki evladımızın cinsel istismara uğramış olduğu doktor raporu, adli tıp raporlarında kesinleşmiş durumda." dedi.

damlaeroglu@haber365.com.tr