14.10.2024-18:00 (Son Güncelleme:14.10.2024-18:00)

Tekirdağ Merkezli Oto Dolandırıcılığı Operasyonu: 22 Tutuklama

11 ilde düzenlenen dolandırıcılık operasyonunda 22 kişi tutuklandı, 114 milyon lira haksız kazanç elde edildi.

Tekirdağ'da Oto Dolandırıcılığı Operasyonu

Tekirdağ merkezli olarak gerçekleştirilen bir oto dolandırıcılığı operasyonunda, 11 farklı ilde eş zamanlı baskınlar düzenlendi. Operasyona katılan güvenlik güçleri, yurt dışından getirilen ve motor ile şasi numaraları değiştirilerek piyasaya sürülen otomobillerle ilgili yürütülen soruşturmada 26 şüpheliyi yakaladı.

Şüphelilerin Yöntemleri Ortaya Çıktı

İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şubesi Oto Hırsızlığı Büro Amirliği ekipleri, bazı şüphelilerin ağır hasarlı ve pert kaydı bulunan araçları satın aldığını tespit etti. Yapılan araştırmalarda, bu şüphelilerin Bulgaristan'daki bağlantıları aracılığıyla benzer marka, model ve renkte araçları ülkeye soktuğu belirlendi.

Haksız Kazanç Miktarı 114 Milyon Lira

Yurt dışından getirilen araçların motor ve şasi numaralarının, ağır hasarlı araçların tescil bilgileriyle değiştirilmesi sonucunda, 147 vatandaştan toplamda 114 milyon lira haksız kazanç elde edildiği ortaya çıktı. Tekirdağ Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatı üzerine operasyon düzenlendi.

Operasyon Sonrası Gelişmeler

Eş zamanlı gerçekleştirilen operasyonlarda 2'si Bulgaristan uyruklu olmak üzere toplamda 26 şüpheli gözaltına alındı. Ayrıca 35 araç da ele geçirildi. Emniyetteki işlemlerinin ardından mahkemeye sevk edilen şüphelilerden 22'si tutuklanırken, 4'ü adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr