26.10.2024-16:34 (Son Güncelleme:26.10.2024-16:34)

TDT Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı İstanbul'da Gerçekleşti

TDT Sanayi ve Teknoloji Bakanı Kacır, Türk devletleri için yeni işbirlikleri ve dayanışma vurgusu yaptı.

TDT Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı

İstanbul'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı, bölgesel işbirliği ve dayanışma açısından önemli adımların atılmasına olanak sağladı.

Bakan Kacır: "Ortak Adımlarımız Güçlenmemizi Sağlayacak"

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, toplantının açılışında Türk devletleri arasındaki dayanışmanın pekiştirileceğini, yeni işbirlikleri ve ortak projelerle bu süreçlerin güçlendirileceğini ifade etti. Kacır, şöyle konuştu:

"Atacağımız adımlar, sanayi, bilim, teknoloji ve inovasyon alanlarında; Türk devletleri arasındaki dayanışmayı pekiştirecek, bölgesel bağları kuvvetlendirecek..."

Katılımcılar

Toplantıya, Azerbaycan Ekonomi Bakanı Mikayil Jabbarov, Kırgızistan Dijital Kalkınma Bakanı Nuria Kutnaeva, Kazakistan Cumhuriyeti Sanayi ve İnşaat Bakan Yardımcısı Olzhas Saparbekov, Özbekistan Yüksek Öğrenim, Bilim ve Yenilik 1. Bakan Yardımcısı Shakhrukh Daliev gibi pek çok üst düzey yetkili katıldı.

Terör Saldırısına Lanet

Bakan Kacır, açılışında TUSAŞ'a yapılan hain terör saldırısına da değinerek, "Şehitlerimize rahmet, yaralılara acil şifalar diledi. Her türlü terörü kınadık, bu bizi durduramaz" dedi.

Geçmişten Geleceğe

Kacır, İstanbul’un tarihi ve ekonomik önemine de vurgu yaparak, "İstanbul, günümüzde küresel ekonominin önemli şehirlerinden biridir ve burada yeni işbirlikleri için birlikteliğimizi güçlendireceğiz" şeklinde sözlerini tamamladı.

Stratejik İşbirlikleri ve Alanlar

Bakan Kacır, toplantıda ele alınacak öncelikli işbirliği alanlarının araştırma, geliştirme, yapay zeka ve dijital dönüşüm gibi konularda yoğunlaşacağını kaydederek, bu alanlarda büyük adımlar atmayı hedeflediklerini belirtti.

"Küresel rekabette bizi öne çıkaracak tüm alanlarda birlikte hareket etme kararlılığımızı sürdüreceğiz" dedi.

Bu toplantı, Türk devletleri arasındaki işbirliğinin derinleşmesini sağlayacak önemli bir fırsat sunuyor ve potansiyel olarak pek çok sektörde yenilikçi adımlar atılması için zemin hazırlıyor.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, İstanbul'da gerçekleştirilen Türk Devletleri Teşkilatı (TDT) 1. Sanayi, Bilim, Teknoloji ve İnovasyon Bakanları Toplantısı sonrası açıklamalarda bulundu.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr