26.08.2024-10:48 (Son Güncelleme:26.08.2024-10:48)

TCDD kararı Resmi Gazete’de yayımlandı: 2 yıl süreyle kiralanacak

TCDD’nin yaptığı ihalenin ilanı Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Yeni karara göre ana hat trenlerdeki yemekli vagonlar 2 yıl süreyle kiralanacak. İşte detaylar…

Tren ulaşımıyla ilgili önemli karar Resmi Gazete’de yayımlandı. TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü, Türkiye genelinde hizmet veren ana hat trenlerinin yemekli vagonlarını kiraya vermek için harekete geçti. Resmi Gazete'de yayımlanan 2024/1103766 nolu ihale duyurusuna göre, bu vagonların kiralanması için teklifler 6 Eylül 2024 Cuma günü saat 14:30'a kadar kapalı zarf yöntemiyle TCDD Taşımacılık A.Ş. Genel Müdürlüğü İhale Komisyonu Başkanlığı'na teslim edilecek.

Yemek vagonları 2 yıl süreyle kiralanacak

Cumhuriyet’te yer alan habere göre; Kiralanacak yemekli vagonlar, sekiz farklı ana hattı kapsıyor. İhaleye konu olan hatlar arasında Ankara Ekspresi, Güney Ekspresi, Van Gölü Ekspresi, Doğu Ekspresi, 4 Eylül Mavi, İzmir Mavi, Konya Mavi ve Pamukkale Ekspresi bulunuyor. Her bir hattın yemekli vagonları için belirlenen muhammen bedeller, KDV hariç olmak üzere, yıllık ve aylık olarak duyuruldu.


Örneğin, Ankara Ekspresi'nin yemekli vagonu için aylık 25 bin 991 TL, yıllık 599 bin 800 TL bedel belirlenirken, Doğu Ekspresi için bu rakamlar aylık 57 bin 417 TL, yıllık 1 milyon 378 bin 30 TL olarak açıklandı. Diğer hatlar için belirlenen bedeller de muhammen bedeller doğrultusunda sıralandı.

Bu ihale, TCDD Taşımacılık A.Ş.'nin hizmet kalitesini artırmak ve yemekli vagonların işletilmesinde daha etkin bir model oluşturmak amacıyla atılan bir adım olarak değerlendiriliyor. İhaleyi kazanan firmalar, belirlenen bedeller karşılığında bu hatlardaki yemekli vagonları işletme hakkına sahip olacak.

muratcankilic@haber365.com.tr