01.10.2021-15:40 (Son Güncelleme:01.10.2021-15:52)

TBMM’nin İlk Mesai Gününde CHP ve HDP Skandalı!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan meclisin ilk gününde TBMM'ye geldi. Meclis’in ilk mesai gününde önemli açıklamalar yapılırken, HDP ve CHP skandallara imza attı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) 76 günlük aranın ardından 27. Dönem 5. Yasama dönem mesaisine bugün başladı. Başkan Recep Tayyip Erdoğan Meclis'e gelerek önemli açıklamalarda bulundu. Meclis’in ilk mesai gününde önemli açıklamalar yapılırken, HDP ve CHP skandallara imza attı.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN GELDİĞİNDE AYAĞA KALKMADILAR

Takvim’de yer alan habere göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın TBMM Genel Kurulu'na giriş yaptığı sırda AK Parti, MHP ve İYİ Parti grupları ayağa kalkarken CHP ve HDP sıraları ise ayağa kalkmayarak oturdular. Milletvekilleri, Başkan Erdoğan'ı ayakta karşılarken baştan Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu olmak üzere CHP'li diğer isimler, ayağa kalkmadı. CHP’nin bu hareketi ilk değil. Daha öncede Cumhurbaşkanı Erdoğan, TBMM Genel Kurulu'na girdiğinde ayağa kalkmayarak, oturmuşlardı. Cumhurbaşkanı Erdoğan mecliste TBMM Başkanvekili Celal Adan tarafından törenle karşılandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın tören kıtasını selamladıktan sonra TBMM Başkanı Mustafa Şentop ve beraberindeki bakanlarla Genel Kurul Salonu'na geçtiği görüldü.

HDP'NİN İSTİKLAL MARŞI HAZIMZILIĞI

HDP ise her zamanki gibi İstiklal Marşı hazımsızlığını gösterdi. HDP'nin her yıl Meclis Genel Kurulu'nda düzenlenen programlarda İstiklal Marşı'na eşlik etmediği biliniyor. HDP, her yıl Meclis Genel Kurulu'nda düzenlenen programlarda aynı tavrı gösteriyor ve İstiklal Marşı'na eşlik etmiyor. Görüntülerde bu sene de HDP’nin İstiklal Marşı’na eşlik etmediği görülüyor. HDP’nin TBMM çatısı altında olup da böyle bir tavrı her sene sergiliyor olması ise oldukça şaşırtıcı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr