16.10.2024-14:45 (Son Güncelleme:16.10.2024-14:45)

TBMM Genel Kurulu Toplandı: Maden Faciası ve Şiddet Olayları Gündemde

TBMM Genel Kurulu, maden faciasını ve artan şiddet olaylarını ele aldı. Milletvekilleri acil önlemler çağrısında bulundu.

TBMM Genel Kurulu Toplandı

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında bir araya geldi. Önder, gündeme geçmeden önce üç milletvekiline söz hakkı tanıdı.

Amasra Maden Faciası Üzerine Konuşma

CHP Bartın Milletvekili Aysu Bankoğlu, iki yıl önce Bartın'ın Amasra ilçesindeki maden ocağında meydana gelen patlamayı hatırlattı. Bu kazada 43 madencinin yaşamını yitirdiğini vurgulayan Bankoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Bu ülkede her ay bir Soma, bir Amasra faciası yaşanıyor. İhmal iktidarın, yanlış iktidarın, ama mahcubiyet ve utanç hepimizin. Sorumlular, 'Bu davalar kapanacak ve kurtulacağız' sanmasınlar. Bu dosyalar yeniden açılacak ve 43 madencinin mezarını kazan bu liyakatsizliğin hesabını soracağız."

Artan Şiddet Olaylarına Dikkat

CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, toplumda artan şiddet olaylarına dikkat çekerek, acilen önlem alınması gerektiğinin altını çizdi. Akdoğan, "Bir cinnet söz konusu. Her yerde büyük tedirginlik yaşıyoruz. Kadın cinayetleri, çocuk istismarları, hayvan katliamları sürekli ülkenin gündeminde ama burada üç maymunu oynuyoruz. Bunun TBMM'de ana gündem maddesi olmamasını hayretle karşılıyorum. Hepimizin elini taşın altına koyması gerekiyor." dedi.

Ağrı'nın Sorunları

DEM Parti Ağrı Milletvekili Heval Bozdağ da Ağrı'nın sorunlarına ilişkin görüşlerini paylaştı.

TBMM Genel Kurulu, Meclis Başkanvekili Sırrı Süreyya Önder başkanlığında toplandı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr