13.10.2024-18:00 (Son Güncelleme:13.10.2024-18:00)

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili ile İşbirliğini Güçlendirdi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı Bictogo ile önemli bir görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Bictogo'dan Önemli Görüşme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı Adama Bictogo ile Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde bir araya geldi.

Filistin Meselesi Üzerine Değerlendirmeler

Kurtulmuş, görüşmede, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu çerçevesinde, İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) tarafından 4 Mart'ta Abidjan'da düzenlenen 18'inci konferansa değindi. Bu bağlamda Filistin meselesinin yanı sıra, bölgedeki sorunların giderek kötüleştiğini dile getirdi.

İsrail'in Saldırıları ve Uluslararası Tepkiler

Kurtulmuş, İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği saldırılarda 50 binden fazla Filistinlinin hayatını kaybettiğini belirtti. Ayrıca, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve destekçilerinin, savaşı Lübnan, Suriye ve İran'a yayma çabasında olduğunu ifade etti.

Kurtulmuş, bu tür saldırıların dünya için bir tehdit haline geldiği uyarısında bulunarak, "Netanyahu ve çetesi" durdurulmadığı takdirde, zalim güçlerin hiçbirinin durmasına imkan kalmayacağını vurguladı. Bu bağlamda, tüm İslam ülkelerinin daha yakın bir işbirliği içerisinde olması gerektiğini söyledi.

Türkiye-Fildişi Sahili İlişkileri

Kurtulmuş, Türkiye ile Fildişi Sahili arasındaki dostane ilişkilerin devam ettiğini ve bu ilişkilerin daha da gelişme potansiyeline sahip olduğunu belirtti. Mesafeler ne kadar uzak olursa olsun, Türk halkı ile Fildişi Sahili halkı arasında güçlü bir kardeşlik bağı olduğunu ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu İsviçre'nin Cenevre şehrinde Fildişi Sahili Ulusal Meclisi Başkanı Adama Bictogo ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr