30.09.2024-18:24 (Son Güncelleme:30.09.2024-21:23)

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un Yasama Yılı Değerlendirmesi

TBMM Başkanı Kurtulmuş, 28. Dönem yasama faaliyetlerini değerlendirirken anayasa tartışmaları ve yasama süreçlerine dikkat çekti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş'un 28. Dönem Değerlendirmesi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem'in 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda önemli açıklamalarda bulundu. Kurtulmuş, toplantıda, "Meclis Başkanı'nın elinde bir anayasa hazırlığı var ve bu empoze ediliyor" iddialarına cevap vererek, bu görüşün yanlış olduğunu vurguladı.

Yasa Teklifleri ve Faaliyet Raporu

Toplantıda, Kurtulmuş; 28. Yasama Dönemi'nde milletvekillerinin 2,442, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ise 4 yasa teklifi sunduğunu ifade etti. Genel Kurul gündeminde 76 ve komisyonlarda 2,253 kanun teklifinin yer aldığını belirtti. Toplamda 73 kanunun kabul edildiğini ve 54 TBMM Kararı alındığını söyledi.

Meclis Çalışmaları Üzerine

Kurtulmuş, TBMM’nin haftada 3 gün toplanarak etkin bir yasa üretim süreci yürüttüğünü belirtti. "Ancak zaman zaman ortaya çıkan tartışmalar, Meclis'in fedakarca çalışmasını gölgelemektedir," dedi.

Yeni Anayasa Çalışmaları

Kurtulmuş, yeni anayasa çalışmalarının gündeme gelmesinin önemine değinerek, toplumun farklı kesimlerinin görüşlerinin dikkate alınması gerektiğini vurguladı. "Sivil, demokrat ve katılımcı bir anayasa hazırlanmalıdır," dedi.

Parlamenter Diplomasi ve Dış İlişkiler

TBMM'nin dış politikadaki rolüne dikkat çeken Kurtulmuş, Türkiye’nin uluslararası arenada girişimci ve çok yönlü bir diplomat olduğunu belirtti. Rusya'daki görüşmeleri ile Türkiye'nin menfaatlerini korumak amacıyla önemli adımlar attığını söyledi.

Dijital Parlamento ve Yenilikler

Kurtulmuş, TBMM'nin dijitalleşme sürecine yönelik çalışmalarını da anlattı. "Dijital parlamento" projesinin hayata geçtiğini ve çeşitli sistemlerin uygulamaya alındığını ifade etti.

Bu bağlamda, TBMM'nin çağdaş bir meclis olma yolunda attığı adımlar, Türkiye’nin gelecekteki yasama süreçlerine de ışık tutuyor.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 28. Dönem 1. ve 2. Yasama Yılı Değerlendirme Toplantısı'nda basın mensuplarıyla bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr