22.10.2024-21:58 (Son Güncelleme:22.10.2024-21:58)

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan Kazakistan Cumhuriyet Bayramı Mesajı

Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı'nda Türk dünyasının işbirliğini vurguladı ve Türkiye-Kazakistan ilişkilerini güçlendirmeye devam edeceklerini söyledi.

Kazakistan Cumhuriyet Bayramı Resepsiyonu

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanı Numan Kurtulmuş, Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kazakistan'ın Ankara Büyükelçiliği tarafından düzenlenen resepsiyonda önemli açıklamalarda bulundu.

Türk Dünyasına Vurgu

Kurtulmuş, Türk dünyası arasındaki kardeşliği, dostluğu ve işbirliğini daha da artırmanın gerekliliğini vurgulayarak, "Türk dünyasının aralarındaki dayanışmayı sıkı tutması kaçınılmazdır," dedi.

Kazakhstan'ın Bağımsızlığı

Bağımsızlığını 1991 yılında kazanan Kazakistan'ı ilk kabul eden ülkenin Türkiye olduğunu belirten Kurtulmuş, Kazakistan'ın son yıllarda kazanımlarından duyduğu memnuniyeti aktardı. Ülkenin hızlı bir şekilde güçlendiğini ve uluslararası alanda dikkat çektiğini ifade etti.

Türk Dünyası ve Yeni Dönem

Kurtulmuş, dünyanın çok kutuplu bir düzene doğru evrildiği bu dönemde Türk dünyasının önemli merkezlerden biri olacağını iddia etti. Anadolu'dan Macaristan'a uzanan geniş coğrafyada bulunan Türk topluluklarının bir arada durmasını gerektiğini ifade etti.

Kazakistan'a Teşekkür ve Tarihi Sözü Hatırlatma

Kazakistan'a Türk Devletleri Teşkilatı'na verdiği destek için teşekkür eden Kurtulmuş, Kazak halkına ait bir sözü paylaşarak Türk devletleri arasındaki birliğin önemine dikkat çekti. Ayrıca, meşhur Kazak aydını Mustafa Çokay'ın, "Her Türk'ün bir kendi vatanı vardır, bir de Türkiye vardır" sözünü hatırlatarak Kazakistan'ın Türk dünyasında önemli bir yer edindiğini belirtti.

Türkiye Yüzyılı ve Gelecek Vizyonu

Kurtulmuş, Türkiye Cumhuriyeti'nin ikinci asrına adım attığı bu dönemde, bu dönemin Türkiye Yüzyılı olması için büyük bir çaba içinde olduklarını ifade etti. Bu dönemin aynı zamanda Türk dünyasına, Kazakistan'a ve ona bağlı tüm değerli kültürel unsurlara bir fırsat sunduğunu belirtti.

Resepsiyon ve Katılımcılar

Kurtulmuş, resepsiyon sırasında Kazakistan'ın Ankara Büyükelçisi Yerkebulan Sapiyev ve diğer katılımcılarla sohbet etti. Türkiye ile Kazakistan arasındaki dostluğun güçlenerek devam etmesini umduğunu dile getirdi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (fotoğrafta) Kazakistan Cumhuriyet Bayramı dolayısıyla Kazakistan’ın Ankara Büyükelçiliği tarafından bir otelde düzenlenen resepsiyonda konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr