05.10.2024-16:09 (Son Güncelleme:05.10.2024-16:09)

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan İsrail Açıklamaları ve Bölgesel Gelişmeler

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, 8 Ekim'de bölgede yaşanan gelişmeleri Meclis'te değerlendireceklerini açıkladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş Açıklamalarda Bulundu

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, 8 Ekim'de gerçekleşecek oturumda Dışişleri Bakanı Hakan Fidan ile Milli Savunma Bakanı Yaşar Güler'in İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları ve bölgedeki güncel gelişmeler hakkında bilgi vereceğini bildirdi.

İsrail Saldırıları İnsanlık Suçudur

Kurtulmuş, İsrail'in Gazze'ye yönelik gerçekleştirdiği saldırıların soykırım boyutlarını aştığını vurgulayarak, "İsrail'in bu eylemleri, bölgeyi yeniden dizayn etme hedefinin bir parçasıdır," dedi.

Uluslararası sistem çözümsüz durumda

Uluslararası sistemin olumsuz bir durum içerisinde olduğunu belirten Kurtulmuş, "Birleşmiş Milletler’de (BM) İsrail’in eylemleri cezasız kalıyor. ABD yıldızını parlatmakta," değerlendirmesinde bulundu.

Türkiye Güvenli Bir Ülkedir

Kurtulmuş, Türkiye’nin bölgedeki güvenin ve istikrarın teminatı olduğunu vurguladı. "PYD ve YPG gibi terör gruplarının arkasındaki asıl amacın Türkiye'nin istikrarsızlaştırılması olduğunu biliyoruz,” dedi.

Açıklanan Bilgilerin Kapalı Oturumda Olacağı Bilgisi

8 Ekim'de TBMM Genel Kurulu'nda yapılacak bilgilendirme oturumunun muhtemelen kapalı oturumda gerçekleştirileceğini aktaran Kurtulmuş, siyasetteki düşmanlıkların yerini rekabetin alması gerektiğine dikkat çekti.

Kuruluşlar Arası İlişkilerde Normalleşme Önerisi

Kurtulmuş, Türkiye-Suriye ilişkilerinin normalleştirilmesi gerektiğinin altını çizerken, bu sürecin hızlandırılmasının her iki ülke için avantaj sağlayacağına inandığını dile getirdi.

Göç Dalgasına Dikkat

Lübnan’daki potansiyel göç dalgasına ilişkin çeşitli uyarılarda bulunan Kurtulmuş, "Orada sükunetin sağlanması için mücadele etmeliyiz," ifadelerini kullandı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, CNN Türk'teki "Hafta Sonu" programında gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr