21.10.2024-18:30 (Son Güncelleme:21.10.2024-18:30)

TBMM Başkanı Kurtulmuş'tan FETÖ Elebaşı'nın Ölümüyle İlgili Açıklama

Kurtulmuş, FETÖ elebaşının ölümünü değerlendirirken, adaletin tecelli etmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aydın'da STK Temsilcileriyle Buluştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Ticaret Odası'nda sivil toplum kuruluşu temsilcileriyle bir araya geldi ve burada, FETÖ elebaşı Fetullah Gülen'in ölümü hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

FETÖ Elebaşı İçin Adalet İsteği

Kurtulmuş, Fetullah Gülen'in ölümüne ilişkin, "İsterdik ki buraya gelsin ve yaptıklarının hesabını Türk yargı sistemi önünde, adalet önünde versin, ömür boyu hapislerde çürüsün." dedi. Kurtulmuş, Türkiye'ye ağır bedeller ödettiren ve 15 Temmuz darbe girişimiyle masum insanları katleden bir terör örgütünün liderinin, artık hayatta olmadığını belirtti.

FETÖ ile Mücadele Vurgusu

FETÖ elebaşının kendisini kullanan şahıslar tarafından korunduğunu ifade eden Kurtulmuş, "Bu memlekete gelsin, getirilsin istedik ama bunu sağlamak isteyenler, onu korumak için çaba gösterdi." şeklinde konuştu. Ayrıca, FETÖ'nün ideolojisiyle mücadelenin sürdüğünü belirtti.

Ülke ve Milletin Birliği İçin Mücadele

Kurtulmuş, "Bizim meselemiz; ülkemizin, milletimizin birliğine ve beraberliğine karşı kullanılan terör örgütleriyle mücadeledir." diyerek, FETÖ’nün kalıntılarıyla kararlı bir şekilde mücadele edeceklerini vurguladı. "Terör örgütlerinin hiçbirine müsaade etmeyeceğiz" şeklinde sözlerine devam etti.

Türkiye'nin Küresel Güç Olma Hedefi

Kurtulmuş, dünyada yeni güç merkezlerinin ortaya çıkacağını ifade ederek, Türkiye'nin bu süreçte sadece bölgesel değil, küresel bir güç olma potansiyeline sahip olduğunu belirtti. "Türkiye, bölgesindeki tüm çatışma ve gerilimlerden zarar görmeden yoluna devam etmelidir" diyerek, hedeflerden vazgeçmemesi gerektiğini belirtti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aydın Ticaret Odası'nda sivil toplum kuruluşu (STK) temsilcileriyle bir araya geldi. Kurtulmuş, burada konuşma yaptı.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr