16.10.2024-16:33 (Son Güncelleme:16.10.2024-16:33)

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Filistin Ulusal Konseyi'nden Önemli Görüşme

Kurtulmuş, Filistinli grupların birliği için olumlu gelişmelerin mutluluk verici olduğunu belirtti.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Filistin Ulusal Konseyi ile Birlikte Önemli Mesajlar Verdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh ile gerçekleştirilen görüşmede, Filistinli gruplar arasındaki birlik görüşmelerinin artan olumlu yaklaşımlarının önemine değindi.

Siyonist Rejimin Saldırganlığına Dikkat Çekti

Kurtulmuş, “Siyonist rejim, öldürmekte, Filistinliler arasında bir fark gözetmiyor ve tüm Filistinlileri düşman olarak görüyor.” diyerek, birlik mesajlarının altını çizdi.

Türkiye'nin Desteği Ve Gelecek Vizyonu

Görüşmede, Türkiye'nin Filistin davası için gösterdiği toplumsal, siyasi ve diplomatik dayanıma vurgu yapıldı. Kurtulmuş, “Ziyaretin, Türk halkı için değil, dünya kamuoyu için de önemli bir mesaj olduğuna inanıyorum,” dedi.

“Filistin'in bağımsızlığını kazanacağını biliyorum,” diyen Kurtulmuş, Filistin'in uluslararası alanda tanınmasının artacağını ve dünya kamuoyunda bu konuda olumlu bir dönüşüm yaşandığını belirtti.

İlgili toplantılarda Filistin davasının destekçisi ülkelerin artışını gözlemlediklerini dile getiren Kurtulmuş, Filistin halkının ve dostlarının güçlenmesi için çalışacaklarını ifade etti.

Fettuh'tan Türkiye'ye Teşekkür

Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh, “Türkiye halkının, siyasilerinin ve kurumlarının Filistinlilerin yanında durması takdire şayan,” diyerek, Türkiye’nin desteği için teşekkür etti.

Fettuh, Filistin'in geleceği konusunda umutlu olduğunu ve Kudüs’ü başkent olarak kabul eden bir Filistin devletinin kurulacağına inandığını ifade etti. Görüşmede, TBMM Türkiye-Filistin Parlamentolararası Dostluk Grubu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Hasan Turan ve Filistin'in Ankara Büyükelçisi Faed Mustafa da hazır bulundu.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Filistin Ulusal Konseyi Başkanı Ruhi Fettuh ile Meclis'te bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr