14.10.2024-18:27 (Son Güncelleme:14.10.2024-18:27)

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Arnavutluk Meclis Başkanı Spiropali'nin Görüşmesi

Kurtulmuş ve Spiropali, Türkiye-Arnavutluk ilişkilerini güçlendirmek için bir araya geldi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş ile Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali'nin Temasları

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Elisa Spiropali ile Cenevre'de bir araya geldi. Görüşme, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleşti.

İki Ülke Arasındaki Tarihi ve Kültürel İşbirliği

Kurtulmuş, Türkiye ile Arnavutluk’un ortak tarihi ve kültürel bağlarının bulunduğunu, bu ilişkilerin iki ülkenin liderleri arasındaki dostluk sayesinde güçlendiğini ifade etti. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 10 Ekim'de Arnavutluk'a yapmış olduğu resmi ziyaretin önemine de değinen Kurtulmuş, Namazgah Camii açılışına katılmanın iki ülke arasındaki dostluğu pekiştireceğine inandığını belirtti.

Balkanlarda Güven ve İstikrar Vurgusu

Kurtulmuş, Türkiye'nin Balkanlar'da güven ve istikrar sağlama stratejisinin altını çizerek, bu kapsamda ilişkilerin güçlendirilmesi gerektiğini savundu.

Parlamentolar Arası İlişkilerin Önemi

Arnavutluk Meclis Başkanı Spiropali, iki ülke arasında halklar seviyesinde de güçlü ilişkilerin bulunduğunu belirtti ve hükümetler arası yoğun işbirliğine işaret etti. Ayrıca, parlamentolar arası ilişkilerin geliştirilmesi gerektiğini vurguladı.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (sağda), Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamında Arnavutluk Meclis Başkanı Elisa Spiropali (solda) ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr