14.10.2024-17:35 (Son Güncelleme:14.10.2024-17:35)

TBMM Başkanı Kurtulmuş, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Galibaf ile Görüştü

Kurtulmuş, görüştüğü Galibaf ile uluslararası alanda Filistin meselesini ele aldı.

TBMM Başkanı Kurtulmuş ve Galibaf'tan Önemli Görüşme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, İran İslami Şura Meclisi Başkanı Bagher Galibaf ile bölgesel gelişmeler üzerine önemli bir görüşme gerçekleştirdi. Görüşme, Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde düzenlenen Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu sırasında gerçekleşti.

İşbirliği ve Filistin Meselesi

Kurtulmuş, iki kardeş ülke olarak karşılıklı işbirliğinin artırılması gerektiğini vurguladı. İsrail'in Gazze ve Filistin üzerindeki hedeflerinin ötesinde, geniş bir saldırı planı izlediğini belirtti. Ayrıca, Netanyahu hükümetinin dini fanatizmle hareket ettiğini ve bu durumun daha büyük saldırılara yol açabileceğini ifade etti.

Galibaf ise, Güney Afrika'nın Uluslararası Adalet Divanı'na yaptığı başvurunun, hem Filistin hem de İsrail için yeni bir dönem başlatacağına inandığını söyledi. Bu gelişmelerin sonucunda, uluslararası alanda İsrail’in yalnızlaşacağına ve Filistin meselesinin insanlığın ortak meselesi olarak benimsenmesi gerektiğine dikkat çekti.

Mesajlar ve İlişkiler

Galibaf, TBMM Başkanı Kurtulmuş’a İran’a davetini iletmiş ve Türkiye’nin verdikleri birliktelik mesajlarından dolayı teşekkür etti. Ayrıca, Kurtulmuş’un İslam İşbirliği Teşkilatı Parlamento Birliği (İSİPAB) toplantısındaki katkıları için de teşekkür etti.

Galibaf, 21. yüzyılın en büyük meselelerinden birinin siyonist rejimin Filistin ve Gazze'deki eylemleri olduğunu belirterek, bu sorunun siyasi, güvenlik ve ticari boyutları olan bölgesel ve küresel bir durum haline geldiğini ifade etti.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş (sağda), Cenevre Uluslararası Konferans Merkezi'nde Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu kapsamında İran İslami Şura Meclisi Başkanı Bagher Galibaf (solda) ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr