14.10.2024-12:04 (Son Güncelleme:14.10.2024-12:04)

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Azerbaycan Meclis Başkanı Gafarova ile Görüştü

Kurtulmuş ve Gafarova, Türkiye-Azerbaycan ilişkilerini güçlendirmek için bir araya geldi.

Yüksek Düzeyde Görüşme

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Sahibe Gafarova ile Cenevre’de bir araya geldi. Bu önemli görüşme, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu çerçevesinde gerçekleştirildi.

Başarılar Dileği

Kurtulmuş, Azerbaycan Milli Meclisi Başkanlığına yeniden seçilen Gafarova’ya başarı dileklerini iletti ve yeni seçilen Azerbaycan milletvekillerini tebrik etti. Birlikte güçlü bir ortaklık oluşturmanın önemine vurgu yaptı.

Ortak Duruş ve İşbirliği

Kurtulmuş, Türkiye ve Azerbaycan’ın pek çok alandaki yakın ilişkilerinden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, uluslararası meselelerde sergilenen ortak duruşun önemine dikkat çekti. İki ülkenin kalkınması için karşılıklı imkanların seferber edilmesi gerektiğini ifade etti.

Karabağ’da Yeni Dönem

Azerbaycan’ın 44 günlük Karabağ Zaferi sonrasında bölgedeki dengelerin değiştiğini belirten Kurtulmuş, bu durumu Türk dünyası için bir fırsat olarak değerlendirdi. Ayrıca, kısa süre içinde Karabağ’ın yeniden imar edilmesini ve Zengezur Koridoru’nun açılmasını umut ettiğini ifade etti.

Gafarova'nın Temennileri

Azerbaycan Milli Meclis Başkanı Gafarova da gerçekleştirilen görüşmeden duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Kurtulmuş’a teşekkür etti. Gafarova, Türkiye ve Azerbaycan halklarının birbirine bağlılıklarının ve işbirliklerinin artarak devam etmesinin önemini vurguladı.

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Parlamentolar Arası Birlik (PAB) 149. Genel Kurulu dolayısıyla bulunduğu İsviçre'nin Cenevre şehrinde, Azerbaycan Millî Meclisi Başkanı Sahiba Gafarova ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr