11.10.2024-17:42 (Son Güncelleme:11.10.2024-17:42)

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aşkabat'ta Pakistan Cumhurbaşkanı Zerdari ile Görüştü

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Aşkabat'ta Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile kritik bir görüşme gerçekleştirdi.

TBMM Başkanı Kurtulmuş, Aşkabat’ta Önemli Bir Görüşme Gerçekleştirdi

Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanı Numan Kurtulmuş, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat’ta bir araya geldi. Bu görüşme, büyük Türk şairi Mahtumkulu Firaki’nin 300. doğum yılı dolayısıyla düzenlenen "Uluslararası Zaman ve Uygarlık İlişkisi-Modern Dünya ve Kalkınmanın Temeli Forumu" kapsamında gerçekleştirildi.

İkili İlişkiler Üzerine Görüşmeler

Görüşmede, Türkiye ile Pakistan arasındaki ikili ilişkilerin yanı sıra Gazze ve Filistin topraklarında yaşanan insan hakları ihlalleri ile Lübnan’a yönelik İsrail saldırıları gibi konular gündeme geldi. Kurtulmuş ve Zerdari, güncel küresel ve bölgesel meseleler üzerine görüş alışverişinde bulundu.

Forum Kapsamında Diğer Liderlerle Temas

Kurtulmuş, forum çerçevesinde Türkistan Devlet Başkanı Serdar Berdimuhammedov’un ev sahipliğindeki etkinlikte birçok farklı ülkenin liderleriyle de bir araya geldi. Türkmenistan Ticaret ve Sanayi Odası’ndaki karşılama töreninin ardından liderlerle aile fotoğrafı çekimi öncesinde ve sonrasında sohbet etti.

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, İran Cumhurbaşkanı Mesud Pezeşkiyan, Özbekistan Cumhurbaşkanı Şevket Mirziyoyev, Kazakistan Cumhurbaşkanı Kasım Cömert Tokayev, Moğolistan Cumhurbaşkanı Ukhnaagiin Khurelsukh, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sadır Caparov ve Tacikistan Cumhurbaşkanı İmamali Rahman ile de önemli görüşmeler gerçekleştirildi.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Türkmenistan’ın başkenti Aşkabat’ta, Pakistan Cumhurbaşkanı Asıf Ali Zerdari ile bir araya geldi.

DNC Medya
bilgi@haber365.com.tr