03.05.2019-18:16 (Son Güncelleme:03.05.2019-18:02)

Taze Otlu Karabuğday Salatası Nasıl Yapılır? Taze Otlu Karabuğday Salatası Tarifi

Kuzukulağı ailesinden olan ve greçka adıyla da bilinen karabuğday, çölyak hastaları ve glutensiz beslenenler için lezzetli alternatif bir tahıl. İşte enfes bir salata olan taze otlu karabuğday salatası tarifi...

Sağlıklı beslenmenin yanında lezzete de önem verenler karabuğday salatasını mutlaka denemeli. Yaz aylarında en çok tükettiğimiz soğuk yiyeceklerden biri olan salataya farklı bir bakış açısı sunan bu tarifi denemek isteyeceksiniz.

TAZE OTLU KARA BUĞDAY SALATASI

Hazırlama süresi:
1 saat + 20 dakika

Malzemeler

1 su bardağı karabuğday
1,5 su bardağı kaynar su
Yarım demet maydanoz
Yarım demet dere otu
5 sap taze soğan
2 sap taze sarımsak
1 kapya biber
2-3 dilim pancar turşusu
3-4 adet kornişon
1 çay kaşığı kimyon
Yarım çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Yarım çay kaşığı zerdeçal
1 çay kaşığı tuz
1 çay bardağı nar tanesi
2 yemek kaşığı nar ekşisi
Yarım limonun suyu ve rendelenmiş kabuğu
Yarım çay bardağı zeytinyağı



Yapılışı:

1) Karabuğdayları cam bir kaseye alın. Üzerine kaynar su dökerek streç film ile sarın (1 saat sonunda karabuğdaylar suyu tamamen çekecektir). Bu süre sonunda streç filmi çıkartıp karabuğdayları soğumaları için bekletin.
2) Taze soğan, sarımsak, dereotu, maydanoz ve kapya biberi yıkayıp kurulayarak ince ince doğrayın.
3) Pancar turşusu ve kornişonları tavla zarı şeklinde doğrayın.
4) Tüm malzemeleri geniş bir kaba alarak karıştırın.
5) Üzerini arzu ettiğiniz gibi süsleyin.

Son Dakika Kadın Haberleri için sayfayı aşağı kaydırın.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr