07.07.2020-17:13 (Son Güncelleme:07.07.2020-17:12)

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi

Tavuklu sultan kebabı tarifi, adından da anlaşılacağı üzere saraylardan çıkmış bir yemektir. İşte, tavuklu sultan kebabı tarifi...

Tavuk eti ya da kırmızı et kullanılarak hazırlanan tavuklu sultan kebabı yufkanın içerisine sotelenmiş etle birlikte fırında pişirilmesi esasına dayanır. Osmanlı kebabı olarak da bilinen sultan kebabı, üzerine beşamel sos dökülerek pişirilmektedir.

Tavuklu sultan kebabı tarifi nasıl hazırlanır? Tavuklu sultan kebabı nasıl pişirilir? Tavuklu sultan kebabı tarifi yapılış aşamaları nelerdir?

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi İçin Gerekli Malzemeler Nelerdir?

Tavuklu sultan kebabı tarifi için gerekli malzeme listesi:

  • 1 adet yufka ekmeği
  • 1 adet tavuk göğsü
  • 2 adet biber
  • 1 adet orta boy soğan
  • 1 adet orta boy havuç
  • 4 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 2- 3 diş sarımsak
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı nane
  • Tavuklu sultan kebabı tarifi beşamel sos malzemeleri:
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı karabiber
  • 2 su bardağı süt
  • 1 kâse kaşar peyniri

Tavuklu Sultan Kebabı Tarifi Yapılış Aşamaları Nasıldır?

Tavuklu sultan kebabı hazırlamaya başlamadan önce tavuk etini haşlayın.
Ardından bir tavada tereyağı ve unu kavurarak beşamel sosunu yapmaya başlayın.
Un yeterince kavrulduktan sonra 1 tatlı kaşığı karabiber ekleyin. Daha sonra kavrulmuş una 2 su bardağı sütü yavaş yavaş ekleyin. Bir yandan da sosu çırpıcı yardımıyla sürekli karıştırarak topaklanmasını engelleyin.

Beşamel sos kaynamaya başlayana dek karıştırmaya bırakmayın.
Kaynadığında altını kısık ateşte bırakarak birkaç defa daha karıştırın. Beşamel sosu altı kısık halde 5 ila 8 dakika kadar pişirmelisiniz. Tuzu eklemeyi unutmayın.

Başka bir tavada, önceden haşladığınız tavukları soteleme aşamasına geçebilirsiniz. Sıvı yağı ve tereyağını ısıtarak karıştırın. Küp şeklinde doğradığınız soğanları kızgın yağın içerisine atarak kavurmaya başlayın. 1-2 dakika soğanlar kavrulduktan sonra önceden haşladığınız tavukları kuşbaşı doğrayarak soğanın üzerine ekleyin.

Biber havuç ve sarımsakları da ince ince doğrayarak sotelemeye devam edin. Salça, tuz ve karabiberi de ekleyerek kavurmaya devam edin. 5-6 dakika boyunca kavurun. Böylece tavuklu sultan kebabı tarifinizin tavuklu harcı hazır olacaktır.

Tavuklu sultan kebabı tarifi için bir sonraki adım harcı yufkaların içine yerleştirmektir. Yufkayı enine ve boyuna olmak üzere 4 parçaya bölün. Böylece elinizde 4 büyük üçgen şeklinde yufka olacaktır. Yufkayı ortası ortaya gelecek şekilde bir kasenin içine yerleştirin. Yufkanın bir kısmı kasenin dışında kalmalıdır. Yufkanın içine hazırladığınız tavuklu harcı dökün ve kenarda kalan yufkaları üzerine kapatarak kaseyi ters çevirin. Tersini çevirdiğiniz bohçayı fırın tepsisine yerleştirin.

Bu sırada fırınınızı 180 dereceye ayarlayarak ısıtmaya başlayın. Fırın tepsisindeki yufkanın üzerine hazırladığınız beşamel sosu dökün ve üzerine rendelediğiniz kaşar peynirini serpin.

Tavuklu sultan kebabı tarifi pişmeye hazır.

Tepsiyi ısıttığınız fırına sürün. Üzerindeki kaşarlar ve beşamel sos iyice kızarana kadar 15-20 dakika kadar pişirin.

Haber365
bilgi@haber365.com.tr